Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2022 9:48
Čas čtení 0:43
Adam Smeták

Zemřel Radim Uzel

Zemřel Radim Uzel
Zdroj: ČTK/Doležal Michal
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Ve věku 82 let zemřel sexuolog Radim Uzel.

Ve věku 82 let zemřel Sexuolog Radim Uzel. O jeho úmrtí informoval v úterý deník Blesk. Podle informací serveru známý český sexuolog skonal v noci z neděle na pondělí v pražské nemocnici Motol. Lékař se v posledních letech potýkal se zdravotními problémy, v loňském roce mu byla diagnostikována rakovina žaludku. V letošním roce převzal státní vyznamenání. 

Sexuolog Uzel se narodil 27. března 1940 v Ostravě. V roce 1963 vystudoval v Brně lékařskou fakultu a posléze začal s vlastní praxí. Časem se stal krajským ordinářem pro gynekologickou sexuologii a endokrinologii v Ostravě a po revoluci pracoval v Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze-Podolí.

Díky řadě mediálních výstupů se stal nejznámější postavou české sexuologie a několikrát se také pokusil vstoupit do politiky. Kandidoval do Senátu i do Poslanecké sněmovny, ani do jedné z komor se ale nikdy nedostal. 

V posledních letech byl ve veřejném prostoru spojován spíše se svými kontroverzními názory na citlivá témata. Zlehčoval hnutí MeToo a mimo jiné v rozhovoru pro DVTV uvedl, že by si ženy měly zvyknout na to, že na ně muži na ulici pokřikují sexuální narážky. 

Domů
Sdílet
Diskuse