Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
31. května 2022 10:30
Čas čtení 1:02
Martin Adam Pavlík

Johnny Depp vs. Amber Heard: Verdikt poroty může padnout kdykoli, nemá časový limit

Johnny Depp vs. Amber Heard: Verdikt poroty může padnout kdykoli, nemá časový limit
Zdroj: TASR/AP/Steve Helber, Pool/Evelyn Hockstein
ZAJÍMAVOSTI AMBER HEARD JOHNNY DEPP ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Závěrečné argumenty právních zástupců Deppa i Heard zazněly v pátek, vše je už v rukou poroty.

Soudní proces mezi Johnnym Deppem a Amber Heard v americké Virginii, který trval od 11. dubna, skončil v pátek 27. května. Herec zažaloval exmanželku za pomluvy a urážku na cti po neúspěšném procesu v Británii. Pokud tentokrát vyhraje, Amber Heard mu bude muset zaplatit až 50 milionů dolarů. Herečka však podala protižalobu – rovněž za pomluvy. Po herci chce 100 milionů dolarů.

Proces se vysílal živě přes internet, čímž se stal jedním z nejsledovanějších za poslední roky. Veřejnost se i v důsledku toho rozdělila do dvou táborů, přičemž momentálně má alespoň zdánlivě větší zástup fanoušků hvězda Pirátů z Karibiku. Podle Sky News během pátečních závěrečných řečí před soudem zaznělo několik emotivních projevů. 

„Tento případ pana Deppa nebyl nikdy o penězích... Jde o reputaci pana Deppa a jeho osvobození z vězení, ve kterém žil posledních šest let,“ řekl Deppův právník Benjamin Chew, přičemž slovo vězení myslel metaforicky, protože Hollywood se k herci obrátil zády a Depp přišel o několik projektů. „Prosíme vás, abyste mu vrátili jeho jméno, pověst a kariéru,“ dodal Chew.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Podle Benjamina Rottenborna, který zastupoval Amber Heard, však Deppova žaloba nebyla o hercově pověsti, ale byla součástí probíhající pomlouvačné kampaně, kterou Depp spustil poté, co Heard podala žádost o rozvod. To, co nás momentálně všechny nejvíce zajímá, je, kdy můžeme očekávat verdikt poroty.

Jak píší Inews, soudkyně Penney Azcarate řekla, že sedmičlenná porota a dva náhradníci nebudou mít časový limit na projednání svého rozhodnutí. Znamená to, že verdikt může padnout už dnes, tedy v úterý 31. května (v pondělí byl v Americe svátek, proto soud nezasedal), ale klidně i za několik dní.

Domů
Sdílet
Diskuse