Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2022 14:30
Čas čtení 4:55
Jakub Paulík

Velbloudí dívka vydělávala měsíčně více než průměrný Čech za rok. Její život byl ale plný utrpení

Velbloudí dívka vydělávala měsíčně více než průměrný Čech za rok. Její život byl ale plný utrpení
Zdroj: 20th Century Fox
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Chůzí připomínala lidem velblouda. Její manžel se ale na tuto vadu na kráse neohlížel.

Vystavovali ji v cirkuse společně se zvířaty, jako kdyby byla jedním z nich. Od pasu nahoru přitom vypadala jako mnohé dívky v jejím věku. Dozadu ohnutá kolena z ní však dělala objekt údivu i pohoršení. Tisíce diváků z několika amerických měst ji znali pod přezdívkou Velbloudí dívka (z angličtiny Camel Girl – pozn. red.), ale přátelé jí říkali Ella.

Při vystupování v show vydělala peníze, o jakých by mohla s fyzicky zdravým tělem jen snít. Její měsíční výplata byla vyšší než například roční průměrný příjem Čechů za rok 2022. Cenou za velmi dobré finanční zázemí ale bylo ponížení na pódiu, kde musela pózovat vedle velbloudů. Od začátku však plánovala v showbyznysu vytrvat jen krátce a našetřené peníze chtěla investovat do vzdělání, domova a rodiny.

Na Refresheru si můžeš přečíst fascinující a netradiční, ale mnohdy i tragické příběhy lidí s biologickými odlišnostmi, kteří vystupovali v takzvaných freak shows. Patřil mezi ně například třínohý muž se dvěma pohlavními orgány Franko Lentini, ruští „potomkové medvěda“ Adrian a Fiodor Jeftiščevovovi nebo Joseph Merrick alias Sloní muž. K těmto a dalším článků získáš přístup jako člen klubu Refresher+.

Camel Girl
Zdroj: Nickel Plate Circus

Dělali z ní osmý div, byla však jen obyčejnou dívkou

„Nejúžasnější vrtoch přírody od stvoření světa,“ psali o ní někteří nadšení novináři po účasti na show, kde mohli zdeformované končetiny Elly Harper zblízka srovnávat s velbloudem. Nemusela přitom prakticky nic dělat – jen chodit po čtyřech a nechat se srovnávat se zvířetem.

V dalším článku před vystoupením v Pittsburghu popisovali její chůzi, která se prý podobá chůzi velbloudů, ale zároveň vyzdvihovali Elliinu ženskou krásu. Označili ji za „velmi atraktivní“ a potenciální zákazníky ubezpečovali, že na jejím vzhledu není nic „odpuzujícího“.

„Dítě má krásnou tvář, ale jeho končetiny jsou zdeformovány natolik, že dokáže kráčet jen po všech čtyřech. Za vystupování v této pozici si vysloužila svoji přezdívku,“ informoval další redaktor.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 116301 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Kolik si měsíčně vydělala v porovnání s průměrným ročním platem Čechů.
  • Proč odešla z cirkusového byznysu.
  • Jak vypadal její soukromý život.
  • Co víme o její biologické odchylce.
Domů
Sdílet
Diskuse