Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2022 11:46
Čas čtení 1:20
Adéla Ježková

Předpověď počasí: Pondělí bude deštivé, víkend tropický

Předpověď počasí: Pondělí bude deštivé, víkend tropický
Zdroj: REFRESHER/Jakub Šuvada
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Pondělí bude pravděpodobně nejdeštivějším dnem týdne, přes Česko bude zároveň přecházet studená fronta. O víkendu se dočkáme tropických teplot.

V pondělí přes Česko přejde k jihovýchodu studená fronta, za kterou se do střední Evropy od západu rozšíří tlaková výše. Postupně se však nad západní Evropou prohloubí brázda nízkého tlaku vzduchu a bude k nám proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ)

Od pondělní noci meteorologové očekávali zataženo, na východě a jihovýchodě území i přeháňky, bouřky a déšť. K ránu se na severozápadě a západě začaly srážky ustalovat a oblačnost protrhávat. Přes den se objeví proměnlivá oblačnost, místy přeháňky nebo bouřky. V jihovýchodní polovině Česka očekává ČHMÚ srážky četnější. Večer bude ubývat srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 16 až 12 stupni, nejvyšší naopak mezi 19 až 23 stupni Celsia.


V úterý bude polojasno až skoro jasno, přechodně až oblačno. Ráno se ojediněle mohou objevit mlhy. Nejnižší noční teploty meteorologové očekávají kolem 10 až 6 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 20 až 24 stupňů Celsia. 

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Ve středu bude podle meteorologů z ČHMÚ jasno až polojasno s nejnižšími nočními teplotami v rozmezí 10 až 6 stupňů a nejvyššími denními teplotami 24 až 28 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek se přechodně při zvětšené oblačnosti mohou ojediněle vyskytnout přeháňky nebo bouřky. Většinu dne však meteorologové očekávají polojasno. V noci teploty klesnou na 14 až 10 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 26 až 30 stupňů Celsia. 

V pátek bude jasno až polojasno s nejvyššími denními teplotami v rozmezí 23 až 27 stupňů Celsia. V noci se budou teploty pohybovat okolo 16 až 12 stupňů. 

O víkendu očekává ČHMÚ jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 13 stupni, naopak nejvyšší denní teploty vyšplhají na 29 až 34 stupňů Celsia. V závěru týdne bude však také od západu přibývat oblačnosti s přeháňkami a bouřkami. 

Domů
Sdílet
Diskuse