Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2022 v 11:46
Čas čtení 1:20
Adéla Ježková

Předpověď počasí: Pondělí bude deštivé, víkend tropický

Předpověď počasí: Pondělí bude deštivé, víkend tropický
Zdroj: REFRESHER/Jakub Šuvada
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Pondělí bude pravděpodobně nejdeštivějším dnem týdne, přes Česko bude zároveň přecházet studená fronta. O víkendu se dočkáme tropických teplot.

V pondělí přes Česko přejde k jihovýchodu studená fronta, za kterou se do střední Evropy od západu rozšíří tlaková výše. Postupně se však nad západní Evropou prohloubí brázda nízkého tlaku vzduchu a bude k nám proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ)

Od pondělní noci meteorologové očekávali zataženo, na východě a jihovýchodě území i přeháňky, bouřky a déšť. K ránu se na severozápadě a západě začaly srážky ustalovat a oblačnost protrhávat. Přes den se objeví proměnlivá oblačnost, místy přeháňky nebo bouřky. V jihovýchodní polovině Česka očekává ČHMÚ srážky četnější. Večer bude ubývat srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 16 až 12 stupni, nejvyšší naopak mezi 19 až 23 stupni Celsia.


V úterý bude polojasno až skoro jasno, přechodně až oblačno. Ráno se ojediněle mohou objevit mlhy. Nejnižší noční teploty meteorologové očekávají kolem 10 až 6 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 20 až 24 stupňů Celsia. 

Doporučeno
Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? 3. května 2024 v 16:55

Ve středu bude podle meteorologů z ČHMÚ jasno až polojasno s nejnižšími nočními teplotami v rozmezí 10 až 6 stupňů a nejvyššími denními teplotami 24 až 28 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek se přechodně při zvětšené oblačnosti mohou ojediněle vyskytnout přeháňky nebo bouřky. Většinu dne však meteorologové očekávají polojasno. V noci teploty klesnou na 14 až 10 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 26 až 30 stupňů Celsia. 

V pátek bude jasno až polojasno s nejvyššími denními teplotami v rozmezí 23 až 27 stupňů Celsia. V noci se budou teploty pohybovat okolo 16 až 12 stupňů. 

O víkendu očekává ČHMÚ jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 13 stupni, naopak nejvyšší denní teploty vyšplhají na 29 až 34 stupňů Celsia. V závěru týdne bude však také od západu přibývat oblačnosti s přeháňkami a bouřkami. 

Domů
Sdílet
Diskuse