Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2022 12:30
Čas čtení 5:13
Martin Adam Pavlík

KISS: Jeden z členů měl v posteli téměř 5 000 žen, druhý je hluchý na jedno ucho, a přesto zpívá

KISS: Jeden z členů měl v posteli téměř 5 000 žen, druhý je hluchý na jedno ucho, a přesto zpívá
Zdroj: Wikimedia Commons/Nashville69
HUDBA
Uložit Uložené

Jedna z největších rockových kapel vystoupila ve středu 13. července opět v Praze. Svou nezapomenutelnou show předvedla v O2 aréně.

Proslavili se svými výstředními maskami a kostýmy, ale také energickými koncerty se spoustou pyrotechniky. Během jejich show můžeš navíc zažít plivání krve a chrlení ohně směrem k publiku či akrobatické kousky zpěváka Paula Stanleyho, který rád cestuje na pohyblivé konstrukci z pódia směrem k divákům na můstek nedaleko nich.


Každý, kdo Kiss někdy viděl naživo, ví, že jde o zážitek na celý život. Kvarteto z New York City se vrátilo do Prahy, tentokrát ale nehrálo venku na stadionu v Edenu, ale v uzavřené O2 aréně. Diváci si tak mohli vychutnat slavné hity jako Rock and Roll All Nite, God of Thunder, Shout It Out Loud nebo ten nejznámější I Was Made for Lovin' You.


Jak kapela píše na svém webu, právě toto turné má být jejich poslední. Ne náhodou má název End of the Road. Při této příležitosti jsme si pro tebe připravili několik zajímavostí, které jsi o této kapele možná ještě nevěděl.


V Refresheru ti pravidelně přinášíme různé hudební tipy, recenze alb, novinky, žebříčky či profily hudebníků a kapel. Pokud tě zajímají články věnované hudbě, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+, abychom ti mohli přinést ještě více kvalitního obsahu.

Kiss rokenrol
Zdroj: Wikimedia Commons/Wok

1. Přezdívky podle komiksů

Parta hudebníků se chtěla odlišit od dalších rockových kapel nejen výrazným make-upem a propracovanými kostýmy, ale také svými přezdívkami. Nepochybně i díky nim kolem sebe vybudovali jakýsi kult. Vystupovat pod vlastním jménem je přece nuda, ne? 


Jak píše Herald Weekly, Kiss se při svém vytváření inspirovali komiksy. Gene Simmons se dodnes označuje jako The Demon, Paul Stanley je The Starchild (v roce 1973 se sice přejmenoval na The Bandit, ale nakonec se pro ne až tak dobrý ohlas fanoušků rozhodl vrátit ke staré přezdívce). Ace Frehleyho si můžeš pamatovat jako The Spacemana a Petera Crisse zase jako The Catmana.

2. Krev jako suvenýr

Frontman Gene Simmons byl komiksy tak posedlý, že v roce 1977 začala kapela spolupracovat se společností Marvel a rozhodla se vydat vlastní komiks, ve kterém hudebníci vystupovali jako superhrdinové. Jmenoval se A Marvel Comics Super Special!: Kiss. 


I v tomto případě se chtěla parta z New Yorku odlišit a přijít s něčím kontroverzním. S něčím, co ještě nikoho předtím nenapadlo. Business Insider píše, že Kiss šli spolu se Stanem Leem do tiskárny Marvelu, kde členům odebrala krev registrovaná zdravotní sestra pod drobnohledem notáře. Krev následně smíchali s červeným inkoustem a použili k tisku zmíněného komiksu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RockMateyEmpanadas (@rockmateyempanadas)

3. S Kiss i po smrti 

Za téměř padesát let působení na scéně se z kapely stala nejen hardrocková legenda (byla samozřejmě uvedena i do Rokenrolové síně slávy), ale také obrovská značka s téměř nevyčíslitelnou hodnotou. Fanoušci si dnes mohou koupit jejich trička, mikiny, kšiltovky, plakáty, figurky, ale i něco mnohem bizarnějšího.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 117991 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Která slavná zpěvačka chodila s Genem Simmonsem a tolerovala mu sex s jinými ženami.
  • Jaké faux pas se kapele stalo během prvního koncertu.
  • Proč musela kapela během koncertů v některých zemích změnit své logo. 
  • Kterou bizarní věc si mohou koupit fanoušci kapely.
  • Jakým handicapem trpí zpěvák Paul Stanley a čím vším si musel v dětství a během dospívání projít.
  • Jaké názvy ještě před finálním pojmenováním navrhli členové kapely.
  • Který slavný hudebník inspiroval Kiss k nošení make-upu. 
Domů
Sdílet
Diskuse