Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
19. července 2022 19:24
Čas čtení 0:54

Policisté v Denveru začali střílet po muži v davu. Zranili pět lidí

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policisté v Denveru začali střílet po muži v davu. Zranili pět lidí
Zdroj: Getty Images/Ross Mantle

Policisté stříleli do davu v neděli v půl druhé ráno krátce poté, co se objevili, aby se vypořádali se skupinou hádajících se lidí před jedním z tamních barů. Jeden ze svědků pak pro Denver 7 News popsal, že viděl policisty „náhodně střílet do davu lidí“.

Američtí policisté zranili v neděli pět lidí poté, co zahájili palbu do davu ve velmi živé denverské zábavní čtvrti. Zásah vysvětlili tak, že hlídka údajně spatřila muže, který se pokoušel vytáhnout z opasku pistoli. Informoval o tom server Vice.

Policisté stříleli do davu v neděli v půl druhé ráno krátce poté, co se objevili, aby zkontrolovali skupinu hádajících se lidí před jedním z tamních barů. Jeden ze svědků pak pro Denver 7 News popsal, že viděl policisty „náhodně střílet do davu lidí“.


„Rozhodně to bylo trochu traumatizující, když jsem viděl, jak policie náhodně střílí do davu lidí. Bylo to prostě šílené. Slyšel jsem možná šest nebo sedm výstřelů. Podíval jsem se doleva a viděl jsem dívku, která byla zasažena do stehna, zasáhlo to tepnu a crčela z ní krev,“ uvedl. 

„Mohu dosvědčit, že ze zbraně nevystřelil nikdo jiný než denverská policie,“ dodal. „Viděl jsem, jak tasili zbraně. Nevyhodnotili situaci,“ pokračoval svědek v rozhovoru s novináři. 

Policie později uvedla, že podezřelý ze zbraně nevystřelil. Očekává se, že všech pět obětí střelby včetně podezřelého, který byl rovněž zraněn, přežijí. V nemocnici zůstává pouze podezřelý a jedna žena.

Policie zatím nepotvrdila, zda byli všichni zranění zasaženi kulkami vystřelenými policisty nebo zda je zasáhly odražené střely či střepiny.

Podezřelý muž zatím nebyl obviněn, ale byl zadržen kvůli ohrožování a držení zbraní. Tři policisté, kteří na dav stříleli, byli postaveni mimo službu. 

Domů
Sdílet
Diskuse