Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
20. července 2022 12:25
Čas čtení 1:02

Kapela Queen prodala jako první v historii sedm milionů kopií alba. Vlastní ho každá čtvrtá domácnost ve Spojeném království

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Kapela Queen prodala jako první v historii sedm milionů kopií alba. Vlastní ho každá čtvrtá domácnost ve Spojeném království
Zdroj: WireImage/Steve Jennings

V roce 1981, kdy album vyšlo, byla alba typu „greatest hits“, která se týkala celé kariéry, poměrně vzácná a byla doménou jen těch největších interpretů.

Britská rocková skupina Queen se zapsala do historie jako první kapela, které se podařilo prodat sedm milionů kopií samostatného alba. V úterý o tom informoval britský portál BBC News.

První kolekci největších hitů skupiny Queen s názvem Greatest Hits (1981) vlastní v současnosti každá čtvrtá domácnost ve Spojeném království, uvedla společnost Official Charts.

Toto album, které obsahuje písně jako „We Will Rock You“ a „Bohemian Rhapsody“, je již léta stálicí mezi bestsellery.

„To se ještě žádnému albu v historii nepodařilo. Děkujeme, vážíme si toho,“ uvedl kytarista skupiny Brian May. 

„Díky britskému publiku a jeho nekonečně skvělému vkusu se toto album stalo nejprodávanějším v historii. Velice děkujeme, jsme poctěni a pokorní. Vzdáváme vám poctu,“ dodal v prohlášení bubeník kapely Roger Taylor.

Bohemian Rhapsody vede

V roce 1981, kdy album vyšlo, byla alba typu „greatest hits“, která se týkala celé kariéry, poměrně vzácná a byla doménou jen těch největších interpretů, konstatuje Martin Talbot, výkonný ředitel společnosti Official Charts.

Druhé výběrové album skupiny Queen – Greatest Hits II – vyšlo jen měsíc před smrtí jejího zpěváka Freddieho Mercuryho. Hudebník zemřel 24. listopadu 1991 ve věku 45 let.

Nejčastěji streamovanou skladbou z předmětného alba je „Bohemian Rhapsody“, která se může pochlubit 240 miliony streamů pouze v samotném Spojeném království.

Na webové platformě Spotify je skupina Queen v současnosti 31. nejstreamovanějším interpretem na světě – před dalšími klasickými interprety jako The Beatles, kteří jsou na 44. místě, a Michaelem Jacksonem, jenž je na 68. místě.

Podle účetní závěrky, kterou předložila společnost Queen Productions Ltd., prodej a streamování jejich hudby přinesly v loňském finančním roce honoráře ve výši 39 milionů liber.

Anketa:
Kterou písničku od Queen máš nejraději?
Bohemian Rhapsody.
Another One Bites The Dust.
Don't Stop Me Now.
Under Pressure.
We Will Rock You.
Jinou.
Bohemian Rhapsody.
37 %
Another One Bites The Dust.
4 %
Don't Stop Me Now.
6 %
Under Pressure.
7 %
We Will Rock You.
6 %
Jinou.
41 %
Domů
Sdílet
Diskuse