Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Volfová
22. července 2022 12:52
Čas čtení 0:49

Ozbrojení muži zastřelili v katarském útulku 29 psů včetně štěňat

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ozbrojení muži zastřelili v katarském útulku 29 psů včetně štěňat
Zdroj: Unsplash/Sasha Sashina

Incident se odehrál v areálu poblíž katarského města Dauhá, když čtyři muži zahájili palbu na zvířata v útulku.

Čtyři muži, dva ozbrojení loveckými puškami, ohrožovali stráže v zabezpečené oblasti zvířecího útulku v Kataru a poté zabili 29 psů včetně štěňat, nejméně tři další byli zraněni. Informuje o tom The Guardian.

Podle jednoho z aktivistů řekli střelci ochrance, že pes pokousal syna jednoho z mužů. „Areál je ohrazen vysokými ploty, přes které se žádné dítě nemohlo dostat. Když se muži objevili, psi začali běžet směrem k nim a věřili, že dostanou najíst. Místo toho začali střílet,“ dodal.

Zbylí psi, kteří zůstali v areálu, byly odvezeni do vládního útulku, kde je podle aktivistů drženo přibližně 3000 toulavých zvířat. Do útulku zatím nikdo aktivisty nepustil a obávají se o zdravotní stav zadržených zvířat.

Charitativní organizace Paws Rescue Qatar informovala o incidentu na sociálních sítích.

„Bezpečnostní tým byl oprávněně vystrašený, protože dva z mužů byli ozbrojení. Psy se jim zachránit nepodařilo, jelikož sama stráž byla vystavena nebezpečí. Tito psi nikomu neublížili, bylo o ně dobře postaráno, byli velmi přátelští,“ uvádí organizace v příspěvku na Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Paws Rescue Qatar (@pawsrescueqatar)

Podle organizace v zemi neexistuje zákon, který by za takový čin postavil muže před soud. Barbarský incident vzbudil mezi lidmi vlnu pobouření, jelikož právě v Kataru se letos koná mistrovství světa ve fotbale.

Domů
Sdílet
Diskuse