Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
23. července 2022 10:40
Čas čtení 0:51

Steve Bannon, bývalý Trumpův ideolog, pohrdal Kongresem. Pravděpodobně půjde do vězení

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Steve Bannon ignoroval předvolání kongresového vyšetřovacího výboru z minulého roku. Měl podat vysvětlení k útoku na Kapitol. Porota se nyní usnesla, že se jednalo o úmysl.

Porota uznala Steva Bannona, bývalého hlavního ideologa Donalda Trumpa, vinným z pohrdání Kongresem. Neodpověděl totiž na předvolání kongresového vyšetřovacího výboru z 6. ledna minulého roku. Soudce jej může poslat do vězení až na dva roky. Minimální sazba každého z obou bodů je třicet dní odnětí svobody. Informuje o tom server CNN.

Steve Bennon
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Michael Vadon/volně k užití

Ani jeden den netrvalo, než porota uznala bývalého „vrchního stratéga“ Donalda Trumpa Steva Bannona vinným z pohrdání Kongresem. Viník odmítl předvolání kongresového vyšetřovacího výboru z loňského 6. ledna, aby podal vysvětlení k útokům na Kapitol.

Bannon argumentoval tím, že se Donald Trump dovolává výkonné výsady, díky které mohou být rozhovory v Bílém domě označeny za důvěrné. Tento argument ale soudce nepřijal. Podle státních zástupců navíc Trump zmíněnou výsadu neaplikoval.

„Pan Bannon měl povinnost dostavit se před sněmovní výbor a poskytnout svědectví a dokumenty. Jeho odmítnutí tak učinit bylo úmyslné a nyní porota rozhodla, že musí nést následky,“ řekl státní zástupce Matthew Graves.

19. dubna 2024 15:00 Čas čtení 7:14 Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD

Bannon se také snažil zpochybnit některé důkazy včetně termínů předvolání. Argumentoval také tím, že předseda výboru demokratů, republikán Bennie Thompson, předvolání z 6. ledna nepodepsal, přestože na něm jeho podpis byl. Steve Bannon si svůj verdikt vyslechne 21. října. Minimální sazba za tento čin je 30 dní odnětí svobody. Podle serveru Vice jej soudce může do vězení poslat až na dva roky.

Domů
Sdílet
Diskuse