Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2022 20:21
Čas čtení 0:45
Dominik Vetrák

Trailer na historický velkofilm Jan Žižka slibuje českou produkci hollywoodských rozměrů. Objeví se v něm světové herecké hvězdy

Trailer na historický velkofilm Jan Žižka slibuje českou produkci hollywoodských rozměrů. Objeví se v něm světové herecké hvězdy
Zdroj: J. B. J. Film
FILMY A SERIÁLY JAN ŽIŽKA
Uložit Uložené

Sleduj vůbec první záběry z českého historického velkofilmu Jan Žižka o jedné z nejslavnějších osobností české historie.

Distribuční společnost Magic Box vydala první velký trailer na film Jan Žižka, který je plný středověké válečné vřavy, intrik a bitev. Dvouhodinový historický velkofilm zasadil jeho režisér Petr Jákl (Kajínek) do roku 1402.

Příběh snad nejslavnějšího českého vojevůdce zasadil do období, kdy začal Jan Hus kázat v Betlémské kapli a odehrály se události, které nakonec vedly k jeho upálení.

Žižku si zahrál hollywoodský herec Ben Foster (Hell or High Water, 3:10 to Yuma), ale tvůrcům se podařilo získat ještě slavnějšího hollywoodského herce – Michaela Cainea (trilogie The Dark Knight). Kromě nich možná poznáš i herce, jako je Matthew Goode (The Watchmen, Imitation Game) nebo Til Schweiger (Inglorious Basterds). Ve snímku se představí také čeští herci jako Karel Roden, Ondřej Vetchý, Marek Vašut, Jan Budař či zpěvák Ben Cristovao.

Zajímavé je, že tvůrci film natáčeli od 17. září 2018 do 8. prosince 2018. Přesto jej v kinech uvidíme až necelé 4 roky po skončení natáčení. Může za to hlavně pandemie, kvůli které tvůrci odložili premiéru.

Snímek Jan Žižka se do kin dostane 8. září 2022. Vidět ho budou moci i diváci v jiných zemích, kde ho tvůrci budou promítat v anglickém jazyce.

Domů
Sdílet
Diskuse