Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
2. srpna 2022 15:13
Čas čtení 0:59

Muž, který se zúčastnil vpádu do amerického Kapitolu, dostal 7 let. Jeho dcera chce doživotí pro Trumpa

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Muž, který se zúčastnil vpádu do amerického Kapitolu, dostal 7 let. Jeho dcera chce doživotí pro Trumpa
Zdroj: Getty Images/Brent Stirton

Devětačtyřicetiletý Guy Reffitt byl v březnu shledán vinným z pěti trestných činů, včetně maření úředního postupu a zasahování do policejních akcí při nepokojích. Jeho trest je nejdelším trestem uloženým účastníkům výtržností v americkém Kapitolu.

Muž z Texasu, který se s pistolí v pouzdře zapojil do vzpoury v americkém Kapitolu a vyhrožoval vlastním dětem, aby o jeho roli v násilném vpádu do vládní budovy mlčely, byl odsouzen k více než sedmi letům vězení.

Jeho dcery po rozsudku novinářům z CBS News řekly, že pokud má jejich otec sedět sedm let, měl by Donald Trump dostat doživotí za to, že lidi k vpádu do Kapitolu vyburcoval. Guy Reffitt přitom vyhrožoval svému synovi smrtí v případě, že by jej udal. Osmnáctiletý Reffitt mladší se však nenechal zastrašit a policii se stejně ozval. Informoval o tom server BBC

Devětačtyřicetiletý Guy Reffitt byl v březnu shledán vinným z pěti trestných činů, včetně maření úředního postupu a zasahování do policejních akcí při nepokojích. Jeho trest je nejdelším trestem uloženým některému z účastníků výtržností v americkém Kapitolu. 

18. dubna 2024 13:00 Čas čtení 7:00 Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot

Reffitta nahlásil FBI jeho tehdy osmnáctiletý syn Jackson, který vyšetřovatelům řekl, že mu otec vyhrožuje. „Otec mi řekl: Jestli mě udáš, jsi zrádce a zrádci se střílejí,“ uvedl Reffitt mladší u soudu se svým otcem na začátku tohoto roku. 

V souvislosti se zásahem v Kongresu 6. ledna 2021 bylo obviněno téměř 900 osob. Reffitt ve skutečnosti nevstoupil do Kapitolu s hordou Trumpových příznivců, kteří vnikli do komplexu, když se zákonodárci sešli, aby potvrdili vítězství Joea Bidena v prezidentských volbách v listopadu 2020.

Domů
Sdílet
Diskuse