Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
15. srpna 2022 12:23
Čas čtení 0:41

Meteorologové vydali výstrahu před silnými bouřkami, mohou padat i kroupy

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Meteorologové vydali výstrahu před silnými bouřkami, mohou padat i kroupy
Zdroj: Unsplash/NOAA/volně k užití

Výstraha platí pro většinu území Česka.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v pondělí výstrahu před silnými bouřkami. Očekává ojedinělý výskyt silných bouřek bez výraznějšího postupu. Doprovázet je mohou přívalové srážky, případně i menší kroupy. Lokálně by mohlo dojít k rozvodnění malých toků.

Nebezpečné bouřky doprovázené kroupy

Výstraha je v platnosti od pondělního poledne do večerních devíti hodin a platí pro Prahu a kraj Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Ústecký, Liberecký, Jihomoravský a Vysočinu. Do půlnoci pak zůstává pro Liberecký, Královéhradecký, Pardubický a Olomoucký kraj.

V prostředních částech republiky varovali meteorologové před nebezpečnými bouřkami. „Dostatek vlhkosti, energie, a hlavně velmi pomalý postup bouřek budou vytvářet riziko přívalových srážek. Vyloučeny nejsou ale ani kroupy do 2 cm,“ uvedl ČHMÚ. Výjimečně mohou být úhrny srážek i vyšší. Předpověď varuje také před silnějšími nárazy větru.

počasí, bouřky
Zdroj: ČHMÚ
Domů
Sdílet
Diskuse