Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2022 17:30
Čas čtení 2:33
Jakub Paulík

RECENZE: Nope

RECENZE: Nope
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Podívej se nad sebe. Nebo raději ne?

Na obloze se celý den prohánějí oblaka různých tvarů. Jen jeden z nich ovšem setrvává na stejném místě. Nad farmou rodiny Haywoodových padají objekty, které při pádu z velké výšky mohou způsobit smrtelná zranění. OJ (Daniel Kaluuya) a jeho sestra Emerald (Keke Palmer) si neumí mysteriózní jevy racionálně vysvětlit. Chvíli trvá, než si otevřeně přiznají, že se nad nimi nachází mimozemské plavidlo. 

Nope
Zdroj: Universal Pictures

Jordan Peele po hororech Get Out (Oscar za nejlepší původní scénář) a Us znovu usedl na režisérskou židli. Tentokrát se ovšem pustil do žánrových vod sci-fi. Nope je místy protkaný citelnou hororovou atmosférou, ale nikdy se do ní neponoří natolik, aby v divákovi vyvolal strach.

Zda to brát jako plus, nebo minus, bude záviset na konkrétních očekáváních diváků. Osobně bychom však přijali, kdyby byl hororový žánr přítomen víc a film by obsahoval hned několik podobných scén, jako když z oblohy začala téci krev (což jsi mohl vidět i v traileru). Oceňujeme ale, že se Nope prakticky obešel bez levných jump scarů, které u žánrových nadšenců už dávno vyšly z módy.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse