Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
19. srpna 2022 8:59
Čas čtení 1:09

Finská opozice chce po své premiérce test na drogy. Uniklo video, na kterém tančí a zpívá na party

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Finská opozice chce po své premiérce test na drogy. Uniklo video, na kterém tančí a zpívá na party
Zdroj: Úřad vlády Finska

„Mám rodinný život, mám pracovní život a mám volný čas, který trávím se svými přáteli. V podstatě stejně jako mnoho lidí v mém věku,“ řekla Marin novinářům. Dodala, že necítí potřebu měnit své chování.

Finská premiérka Sanna Marin čelí kritice opozice poté, co byla na uniklém videu zachycena, jak tančí na večírku. Na záběrech, o nichž se předpokládá, že pocházejí ze sociálních sítí, je vidět, jak spolu s přáteli včetně finských celebrit tančí a zpívá. Opozice se dožaduje testu na drogy, není to poprvé, co je premiérka pod palbou za to, že se účastní party a festivalů. Informoval o tom server BBC

Sanna Marin užívání drog popřela a uvedla, že pila pouze alkohol a jen se „bujarým způsobem“ bavila. Není to porvé, co je kritizována za účast na večírku. Loni se omluvila za to, že se vydala do klubu poté, co se dostala do blízkého kontaktu s finským ministrem zahraničí, který byl pozitivně testován na covid, připomíná CNN.

„Tancovala jsem, zpívala a bavila se – naprosto legální věci. A nikdy jsem nebyla v situaci, kdy bych viděla nebo věděla o tom, že ostatní užívají drogy,“ dodala. Předseda opoziční strany Riikka Purra ji vyzval, aby se dobrovolně podrobila testu na drogy, a uvedl, že nad premiérkou visí „stín pochybností“.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

„Mám rodinný život, mám pracovní život a mám volný čas, který trávím se svými přáteli. V podstatě stejně jako mnoho lidí v mém věku,“ řekla Marin novinářům. 

Dodala, že necítí potřebu měnit své chování. „Budu úplně stejný člověk jako doposud a doufám, že to bude přijato,“ dodala.

O videozáznamu se ve finských médiích hojně informovalo, použití záběrů zdůvodnila tím, že je to ve veřejném zájmu.

Domů
Sdílet
Diskuse