Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Článek byl vytvořený redaktorem, ale jde o specifickou formu partnerství.
24. srpna 2022 10:30
Čas čtení 1:44
Sponzorovaný obsah

Štvou tě ošoupané tenisky? Ze spolupráce adidas X SHIN Campus ADV vznikl model, který každým škrábancem odhalí další vrstvu barvy

MÓDA ADIDAS FOOTSHOP
Uložit Uložené

Adidas spojil síly s japonským skateboardistou Shinem Sanbongim, čerstvou novinku najdeš exkluzivně pouze na Footshopu.

Návrháři streetstylových tenisek si potrpí hlavně na design a funkčnost se obvykle dostane až na druhé místo. Nejnovější spolupráce z dílny adidas ale mluví o opaku. Japonský skateboardista Shin Sanbongi spojil síly se značkou již podruhé a společně vdechli nový život ikonické siluetě modelu Campus. Možná si pamatuješ jejich první úspěšnou spolupráci, ze které vznikl pár Matchbreak Super.

Čerstvá novinka kombinuje prvky skateboardingu a fotbalu, dvou světů, které na první pohled nemají nic společného, ​​ale japonskému skateboardistovi jsou velmi blízké. Pokud trávíš svůj volný čas slidováním po obrubnících nebo ve skateparcích, tenisky Campus ADV by rozhodně neměly chybět ve tvém botníku. Vysvětlíme ti proč.

Objev novinku
footshop, shin
Zdroj: Footshop

Vášeň pro sport 

O Shinovi je dobře známo, že kromě ježdění po městském betonu miluje zdolávání oceánské vlny, jeho první deska Polar Skate Co. měla dokonce tvar surfu. Prvním sportem, jehož kouzlu podlehl, byl však fotbal. Paradoxně ho střely na bránu dovedly k dnešní kariéře skateboardisty

Jako malý kluk se dostal na klubový turnaj do Barcelony. Ve městě, kde je fotbal národním sportem, ho ale okouzlilo něco jiného. Všude viděl skateboardisty a vypadalo to, jako by jim ulice patřily. Shin vzpomíná na své první setkání se subkulturou, která o pár let později definovala jeho život:

Jakmile jsem se vrátil do Japonska, moje vášeň pro fotbal vyprchala a nahradila ji touha více a více poznávat skateboardingovou a surfařskou kulturu.

V teniskách adidas X SHIN Campus ADV je skryta i tato vzpomínka. Shin si vybral model Campus, ikonu od adidasu, ve kterém dominují minimalismus a čisté linie. Fotbalové dětství se odráží v ozdobném šití na vrchní straně, které je podobné jako na klasických kopačkách, například na Copa Mundial. Speciální důraz kladl na to, aby se v teniskách jezdec u každého kickflipu či frontside noseslide cítil v maximálním pohodlí. Původní jazyk modelu ADV vyměnil za svůj oblíbenější z tenisek Campus 80s, se kterým se mu triky zkrátka dělaly mnohem lépe. 

footshop, shin
Zdroj: Footshop

Barevně na teniskách převažují černá s tmavě zelenými detaily, které jemně zvýrazňují tři proužky příznačné pro adidas. U těch nechybí nadpis Sanbongi jako odkaz na jméno jejich autora, který se na tebe z jazyka bot nikdy nepřestane smát. Tento model je výjimečný v tom, že stárne do krásy. Postupným odíráním a opotřebováním se bude navrchu odhalovat druhá vrstva, která je také v odstínu hlubokého lesa. Uvnitř tenisky zanechal Shin vzkaz v japonštině, který v překladu znamená „zabav se“.

footshop, shin
Zdroj: Footshop

Tento minimalistický a detailně promyšlený model adidas X SHIN Campus ADV najdeš exkluzivně pouze na Footshopu. Aby jsi tenisky mohl vidět přímo v akci na boardu, podívej se, jak v nich David Luu zdolává městské překážky.

Kup si tenisky adidas X SHIN Campus ADV
Domů
Sdílet
Diskuse