Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
22. srpna 2022 15:46
Čas čtení 0:56

Darju Duginu zavraždili Ukrajinci, tvrdí ruská FSB. Čin prý spáchala jedna žena

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Darju Duginu zavraždili Ukrajinci, tvrdí ruská FSB. Čin prý spáchala jedna žena
Zdroj: TASR/AP

Podle ruské strany spáchala čin Ukrajinka, která do Ruska přijela i s dvanáctiletou dcerou.

Ruská Federální bezpečnostní služba (FSB) v pondělí obvinila Ukrajinu, která podle ní stojí za sobotním výbuchem auta nedaleko Moskvy. Zahynula při něm devětadvacetiletá ruská novinářka Darja Dugina, dcera prokremelského prominentního politologa a údajného Putinova mentora Alexandra Dugina. Informovala o tom agentura TASR.

Rusko obvinilo jedinou ženu, po činu prý utekla do Estonska

„Zločin připravily a vykonaly ukrajinské zpravodajské služby,“citovala FSB ruská zpravodajská agentura TASS. Konkrétně prý byla pachatelkou občanka Ukrajiny jménem Natalia Vovk, která se v Rusku objevila před měsícem a nedaleko bydliště Duginy si pronajala byt. Doprovázela ji dvanáctiletá dcera. 

„V den vraždy se tyto dvě zúčastnily literárního a hudebního festivalu, kde byla Dugina přítomna jako čestný host,“ napsala FSB. Její otec Alexandr na tomto festivalu přednášel. Neodjel z něj ale s dcerou společně, Dugin se rozhodl pro jinou cestu. 

Bombu podle Ruska nastražila Natalia Vovk na podvozek pod sedadlem řidiče. Následně ji odpálila na dálku a s dcerou utekla do Estonska. Účast Ukrajiny na výbuchu auta už v neděli popřel poradce prezidenta Zelenského Mychajlo Podoljak. 

2. května 2024 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

Alexandr Dugin nemá žádnou vládní funkci, působí jako Putinův neoficiální poradce a ruský prezident na něj údajně hodně dá. Přezdívá se mu Putinův Rasputin. Jeho dcera byla novinářkou. Stejně jako její otec podporovala ruskou invazi na Ukrajinu.

Domů
Sdílet
Diskuse