Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
25. srpna 2022 12:33
Čas čtení 1:01

Kardashian, Stallone a další celebrity plýtvají vodou. Kim a Kourtney překročily limit o polovinu olympijského bazénu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Kardashian, Stallone a další celebrity plýtvají vodou. Kim a Kourtney překročily limit o polovinu olympijského bazénu
Zdroj: Getty Images/Presley Ann

Nyní by vodohospodářské oddělení mohlo celebritám instalovat zařízení na omezení průtoku, které může omezit například tryskající sprchy na pouhý pramínek.

Některé z nejznámějších losangeleských celebrit byly odhaleny kvůli nadměrné spotřebě vody v době, kdy v jižní Kalifornii panuje vážné sucho. Kim Kardashian a její sestra Kourtney patří v jižní Kalifornii k největším provinilcům, uvedl pro NPR Mike McNutt, mluvčí Las Virgenes Municipal Water District.

Dvojice obdržela od okresu „oznámení o překročení limitů“. Tato oznámení dostávají obyvatelé okresu, kteří nejméně čtyřikrát překročili měsíční rozpočet na spotřebu vody přidělený odborem, uvedl McNutt. Sestry Kardashianovy nejsou jediné, komik Kevin Hart, bývalá hvězda NBA Dwyane Wade a jeho manželka či Sylvester Stallone také navzdory opakovaným varováním a pokutám nadále překračují limity okresu.

24. srpna 2022 6:00 Čas čtení 7:50 Problém jménem horko: Koho vysoké teploty ve městech ohrožují nejvíce? Problém jménem horko: Koho vysoké teploty ve městech ohrožují nejvíce?

Nyní by vodohospodářské oddělení mohlo instalovat zařízení na omezení průtoku, které může omezit tryskající sprchy na pouhý pramínek a téměř jistě by změnilo zelené trávníky kolem jejich sídel.

O porušeních poprvé informoval deník Los Angeles Times. V úterý McNutt údaje potvrdil a dodal, že celkem porušuje pravidla více než 1 600 obyvatel. Poznamenal, že okres je stoprocentně závislý na dovozu vody z pohoří Sierra Nevada vzdáleného 400 mil. „Nemáme žádné podzemní vody, nemáme žádné jiné alternativní zdroje, ze kterých bychom mohli čerpat,“ dodal.

McNutt uvedl, že sestry Kardashianovy již několik měsíců od konce loňského roku, kdy byla poprvé zavedena snaha o úsporu vody, porušují oficiální povolenou spotřebu o 150 % a více.

15. srpna 2022 20:00 Čas čtení 9:44 Charles Manson vystupoval jako svatý muž. Své následovníky přiměl k brutálním vraždám, které otřásly celými Spojenými státy Charles Manson vystupoval jako svatý muž. Své následovníky přiměl k brutálním vraždám, které otřásly celými Spojenými státy

Podle jeho údajů dva sousední pozemky Kim Kardashian v Hidden Hills spotřebovaly svůj červnový příděl a ještě něco navíc, a to o necelých 880 tisíc litrů vody. Její sestra Kourtney, která žije v Calabasas, vyčerpala dalších 400 tisíc litrů navíc. Dohromady by toto množství vody zaplnilo polovinu bazénu olympijské velikosti.

Domů
Sdílet
Diskuse