Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Daniel Mikolášik
27. srpna 2022 12:53
Čas čtení 0:51

Australský klub bude vyhazovat každého, kdo zírá na jiné návštěvníky bez jejich souhlasu. Považuje to za sexuální obtěžování

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Australský klub bude vyhazovat každého, kdo zírá na jiné návštěvníky bez jejich souhlasu. Považuje to za sexuální obtěžování
Zdroj: Unsplash/Alexander Popov/volně k užití

Klub takto bojuje proti nechtěné pozornosti cizích lidí.

Australský Klub 77, nacházející se ve čtvrti Darlinghurst v Sydney, zavedl rázná opatření, která mají zamezit jakémukoli sexuálnímu či jinému nechtěnému obtěžování v jeho prostorách. Podle NY Post vyhodí každého, kdo bude zírat na jiné návštěvníky klubu bez jejich souhlasu.

Jak informují ABC News, v klubu bude řada pracovníků bezpečnostní služby oblečená v dobře viditelné růžové vestě, na které se může obrátit návštěvník v případě, že se cítí být obtěžován.

3. února 2022 9:30 Čas čtení 8:08 MANUÁL: Co zahrnuje sexuální obtěžování? Mohu ještě ženě podržet dveře nebo obejmout svého kolegu? MANUÁL: Co zahrnuje sexuální obtěžování? Mohu ještě ženě podržet dveře nebo obejmout svého kolegu?
rave, párty, party, noc, klub
Zdroj: Unsplash/Baptiste MG/na voľné použitie

Opatřeními chce noční klub dosáhnout nulové tolerance obtěžování a nechtěné pozornosti cizích lidí, ale také eliminovat incidenty, k nimž mělo v minulosti docházet. K sociálním interakcím docházet může, ale obě strany by podle prohlášení klubu měly vyslovit vzájemný souhlas.

 

„To platí i tehdy, když se například na někoho díváte z dálky. Pokud je pozornost, kterou někomu věnujete, nechtěná, považuje se za obtěžování,“ vysvětlil pro ABC spolumajitel klubu Dane Gorrel. „Obtěžování je velký problém, který se děje na celém světě, zejména na takových místech. Snažíme se být proto o krok vpřed,“ dodal.

„Pokud dostaneme oznámení o jakémkoli chování, které někomu způsobuje nepříjemné pocity, nahlášená osoba bude vyvedena a přivoláme policii,“ uzavřel Gorrel. Nová přísná pravidla myslí vážně. Odvolává se i na Australskou komisi pro lidská práva, podle které je zírání na postavu jiné osoby příkladem sexuálního obtěžování. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Club 77 (@club77sydney)

Anketa:
Přivítal/a bys takové pravidlo i v českých klubech?
Okamžitě.
Nikdy.
Okamžitě.
7 %
Nikdy.
93 %
Domů
Sdílet
Diskuse