Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
30. srpna 2022 19:17
Čas čtení 0:52

Petr Hlubuček, obviněný v korupční kauze, byl propuštěn z vazby. Stíhán bude na svobodě

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Petr Hlubuček, obviněný v korupční kauze, byl propuštěn z vazby. Stíhán bude na svobodě
Zdroj: ČTK/Říhová Michaela

Vazební věznici opustil Hlubuček v úterý okolo šesté hodiny odpoledne.

Bývalý náměstek pražského primátora Petr Hlubuček opustil vazební věznici. Jeho vyšetřování dále trvá, probíhat bude ale na svobodě. Informuje o tom televize Nova a server Novinky. Hlubuček odešel z vazební věznice v Litoměřicích v úterý před šestou hodinou. Na dotazy ohledně svého propuštění odmítl reagovat.

Petr Hlubuček opustil vazební věznici v Litoměřicích poté, co zde strávil dva a půl měsíce. Obviněný je z účasti na organizované zločinecké skupině a z přijetí úplatku. Ve vazbě byl také Michal Redl, Pavel Kos a Matej Augustín, někdejší ekonomický ředitel DPP. O propuštění posledního jmenovaného informovaly Seznam Zprávy.

petr hlubuček
Zdroj: Wikimedia Commons/Jindřich Nosek (NoJin)/volně k užití

Hlubuček i ostatní účastníci kauzy Dozimetr se do vazby dostali kvůli potenciálnímu ovlivňování nevyslechnutých svědků. Za bývalého náměstka primátora měl někdo zaplatit kauci. Bližší informace ale nejsou k dispozici.

Podle informací z justičního zdroje, které má k dispozici redakce Práva, se v posledních dnech jednání o propuštění Hlubučka z vazby zintenzivnila. „Jde o odpadnutí důvodů koluzní vazby a případné nahrazení nějakou zárukou, ať už kaucí, odevzdáním pasu, pravidelnými návštěvami probačního úředníka apod. Padl určitý návrh, na který buďto obhajoba přistoupí, anebo ne,“ řekl Právu zmíněný zdroj.

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:35 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Hlubuček bude muset pravidelně navštěvovat probačního úředníka a momentálně nemá k dispozici cestovní pas. Kauza Dozimetr měla vliv na celostátní politiku, kvůli stykům s Redlem opustil resort školství Petr Gazdík (STAN), kritice čelí i předseda hnutí Vít Rakušan.

Domů
Sdílet
Diskuse