Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2022 v 4:11
Čas čtení 1:29
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Český bojovník Matěj Peňáz v boji před šéfem UFC prohrál, soupeř ho uškrtil v prvním kole

VIDEO: Český bojovník Matěj Peňáz v boji před šéfem UFC prohrál, soupeř ho uškrtil v prvním kole
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MATĚJ PEŇÁZ MMA UFC
Uložit Uložené

Matěj Peňáz dosud likvidoval jednoho soupeře za druhým, nyní si odváží svou první porážku.

V noci z úterý na středu v rámci show Dana White's Contender Series nastoupil do boje o smlouvu s UFC český bojovník Matěj Peňáz, kterého v kleci vyzval Američan Sedriques „The Reaper“ Dumas. Tentokrát to ale zástupci české scény nevyšlo. Americký zápasník Dumas před zraky šéfa největší MMA organizace potvrdil své kvality a českého borce rychle ukončil v prvním kole na submisi (guillotine choke).

Doporučeno
Billy Miske: Příběh umírajícího boxera, který se obětoval, aby před Vánocemi vydělal peníze pro rodinu Billy Miske: Příběh umírajícího boxera, který se obětoval, aby před Vánocemi vydělal peníze pro rodinu 25. července 2022 v 7:00

Oba byli dosud neporažení

Peňáz měl na svého soupeře výškovou převahu a do karet mu hrálo delší rozpětí paží, toho ale bohužel využít nedokázal. Dumas po naznačení úderu na tělo vypálil levý hák Peňázovi na hlavu, načež vzal českého bojovníka k zemi. 

Peňáz se nevzdával a pohotově se znovu postavil zpátky na nohy, při tom jej však Američan chytil do gilotiny, ze které svěřenec trenéra Andrého Reinderse nenašel úniku a byl nucen zápas odklepat. Na časomíře uběhlo 47 sekund.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

A post shared by UFC (@ufc)

Jak Peňáz, tak i Dumas měli před svým bojem v Dana White's Contender Series na kontě šest zápasů bez jediné porážky, oba s profesionální kariérou v MMA začali v roce 2020, a oba navíc většinu svých soupeřů ukončili před limitem.

Pro 25letého Matěje Peňáze, který je navíc úspěšným kickboxerem, se tak jedná o vůbec první porážku. Dosud jej fanoušci viděli bojovat na poli česko-slovenské organizace OKTAGON MMA. Nelze však vyloučit, že vzhledem k jeho mládí a talentu ještě v budoucnu dostane příležitost se do největší světové organizace dostat. Ostatně i Dumas po boji prohlásil, že podle něj nebude trvat dlouho, než se Peňáz do UFC dostane.

Matěj Peňáz
Zdroj: Oktagon MMA

Do boje o smlouvu s UFC jde další česká bojovnice 

O smlouvu s UFC bude v září bojovat také česká bojovnice Tereza Bledá, která má šanci stát se po Lucii Pudilové druhou ženou z Česka v největší světové lize. České barvy v UFC aktuálně hájí také David Dvořák v muší váze a Jiří Procházka, který je šampionem polotěžké váhy. Procházka pás šampiona vyhrál jako historicky první Čech.

Doporučeno
Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd 21. července 2024 v 7:20

Síly proti dosud neporažené Bledé, která se stala šampionkou organizace OKTAGON MMA, poměří Brazilka Nayara Arnault Maia Correia, která také zatím neprohrála. Soupeřka má na kontě sedm výher a jednu remízu. Pokud v zápase Tereza Bledá uspěje, stane se ve svých pouhých 20 letech nejmladší ženou v UFC.

Domů
Sdílet
Diskuse