Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
1. září 2022 20:52
Čas čtení 0:52

Britští aktivisté plánují narušit dodávky mléka do obchodů. Chtějí přimět zákazníky k přechodu na rostlinnou alternativu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Britští aktivisté plánují narušit dodávky mléka do obchodů. Chtějí přimět zákazníky k přechodu na rostlinnou alternativu
Zdroj: Animal Rebellion

Organizace Animal Rebellion vyzvala vládu Spojeného království, aby zařídila přechod na rostlinnou stravu a obnovila volnou půdu. V opačném případě varují před občanskou neposlušností.

Animal Rebellion, sesterská organizace Extinction Rebellion, varuje Spojené království před nedostatkem mléka na pultech supermarketů. Pokud vláda nesplní její požadavky, uchýlí se k „občanské neposlušnosti“. To může být například cílené vylévání mléka na podlahy obchodů, tak jak to aktivisté z Animal Rebellion udělali na konci srpna letošního roku.

„Rozhodli jsme se narušit mlékárenský průmysl, protože je to nejkontroverznější část živočišného průmyslu,“ řekl mluvčí Animal Rebellion pro server Plant Based News. Podle něj je mléko na konci konverzačního okna. Svými činy chtějí aktivisté upozornit celý potravinový systém na to, že selhává. Zároveň plánují vyvolat co nejvíce zájmu, který by mohl vést ke konverzaci.

Jedním z požadavků, které Animal Rebellion na vládu Spojeného království klade, je přechod na rostlinnou stravu a obnovení volné půdy. V dopise, který vládě aktivisté poslali, stálo, že pokud vedení země na jejich požadavky nepřistoupí, uchýlí se k občanské neposlušnosti.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Během prvních dvou zářijových týdnů plánuje organizace zastavit dodávky mléčných výrobků. Protestu se má účastnit přibližně 500 lidí. V minulosti byli členové organizace zatčeni například kvůli své „blokádě“ na území jednoho z hlavních dodavatelů McDonald's. Ten se již za jeden den potýkal s nedostatkem surovin.

Domů
Sdílet
Diskuse