Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2022 8:12
Čas čtení 1:14
Daniel Mikolášik

Za pět let zase budete chtít to, co vydávám teď, rapuje Rytmus. V novince Vizionár vzpomíná i na stará alba

Za pět let zase budete chtít to, co vydávám teď, rapuje Rytmus. V novince Vizionár vzpomíná i na stará alba
Zdroj: Tomas Habr, se souhlasem
HUDBA RAP RYTMUS
Uložit Uložené

Člen Kontrafaktu posílá kritikům vzkaz v nové skladbě.

„Nútia ma, aby som sa s nimi zasekol v čase, a pri každom albume nevedia pochopiť, čo je nová éra,“ rapuje Rytmus o svých kriticích ve skladbě Vizionár. V ní vzpomíná na svá stará alba a připomíná si, jak se při každém jeho projektu opakuje stejný scénář.

Lidé prý na ně těsně po vydání pokaždé nadávali a odsuzovali je za to, že nezní jako dřív, ale později si je stejně zamilovali. Každý jeho projekt totiž zachycoval konkrétní období jeho života, a to nejen z hlediska zvuku a techniky, ale i osobní výpovědi, což připomíná i v novém singlu.

Doporučeno
Kreativita je o tréninku. Prostě si sedni a začni tvořit, radí mladým producentům brněnský DEYNYEL Kreativita je o tréninku. Prostě si sedni a začni tvořit, radí mladým producentům brněnský DEYNYEL 30. srpna 2022 14:00

Ve skladbě zároveň tvrdí, že se považuje za vizionáře rapu se schopností pozvednout kulturu, proto si je jist, že za pět let budou chtít lidé zase toho Rytmuse, kterého vydává nyní. Novinku mu produkoval Pil Cho, dvorní beatmaker a člen Comebackgangu SpecialBeatz, a vyšla zatím jen jako singl bez doprovodného vizuálu či videoklipu, a to čistě jen na streamovacích platformách.

Dočkáme se ještě tento rok i sólo alba?

V nové skladbě Rytmus rapuje i o tom, že v roce 2022 se všechna jeho stará alba považují za poklad. Můžeme tedy čekat další v pořadí? Člen Kontrafaktu již více než dva roky čas od času sdílí na svém instagramovém účtu tajemný cover alba zakrytý igelitem. Na tomto projektu podle svých slov pracuje, zatím však nemá stanovené datum vydání.

Indicie naznačují, že se na něm bude chtít zejména hudebně vrátit do doby, kdy vyšel projekt Bengoro. Minimálně v rysech se cover za igelitem podobá původnímu projektu z roku 2006, kdy Rytmus odstartoval sólovou kariéru. Takto to odhadují zejména fanoušci v diskusích.

To, zda se dočkáme dalšího sólového alba od Rytmuse, je dnes stále sporné, ale minimálně už nyní s téměř naprostou jistotou můžeme říci, že člen Kontrafaktu má neuhasínající chuť experimentovat a na novém albu má v plánu opět posunout svou tvorbu na zcela nový level.

Domů
Sdílet
Diskuse