Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2022 v 8:46
Čas čtení 1:33
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Bojovník v UFC ukončil soupeře za 19 sekund. Po kopu do hlavy ho dobil tvrdými údery

VIDEO: Bojovník v UFC ukončil soupeře za 19 sekund. Po kopu do hlavy ho dobil tvrdými údery
Zdroj: Profimedia/USA TODAY Network/ddp USA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA UFC
Uložit Uložené

Abusupiyan „Abus“ Magomedov má za sebou premiéru snů. Soupeře v UFC zlikvidoval za 19 sekund.

Lepší debut si zřejmě nemohl přát. Nováček v UFC Abusupiyan „Abus“ Magomedov (25:4) z Ruska změřil na turnaji v Paříži, který proběhl ze soboty na neděli, síly s americkým bojovníkem Dustinem Stoltzfusem (14:5). Zápas ale dlouhého trvání neměl. Magomedov svého soupeře ukončil za pouhých devatenáct sekund prvního kola a kromě výhry si odnesl i bonus za nejlepší výkon večera.

Doporučeno
Šampion OKTAGON MMA Patrik Kincl: Lohorého mám v plánu ukončit, odvetu s Vémolou jsem úplně vytěsnil (Rozhovor) Šampion OKTAGON MMA Patrik Kincl: Lohorého mám v plánu ukončit, odvetu s Vémolou jsem úplně vytěsnil (Rozhovor) 2. září 2022 v 6:00

Vždycky to chci rychle ukončit, radoval se vítěz

Ničivou demolici započal up-kick, kterým Magomedov trefil bradu soupeře. Zaskočený a otřesený Stoltzfus kop ustál, ale ruský borec pokračoval v tlaku a poté, co u pletiva zasadil tvrdý zvedák a kombinaci dalších úderů, už šel Američan k zemi. Tam už Magomedov přidal posledních pár ran, po nichž rozhodčí boj rychle ukončil ve prospěch ruského bojovníka.

„Nebylo to plánované, ale vždycky se snažím zápas co nejrychleji ukončit,“ řekl ke své výhře Magomedov v krátkém pozápasovém rozhovoru v kleci. V minulosti ukončil již několik soupeřů v první minutě. Nejnovější výhra je navíc čtvrté nejrychlejší ukončení v debutovém zápase v rámci střední váhy (84 kilogramů) v UFC. 

Server MMA Fighting připomíná, že Magomedov se měl v UFC představit už dříve, ale jeho příchod do organizace se stále odkládal. V ohrožení byl i sobotní zápas se Stoltzfusem. Původně měl totiž Magomedov bojovat s česko-uzbeckým bojovníkem Makhmudem Muradovem. Ten má ale aktuálně problém s vízy a Američan vzal boj místo něj.

Magomedov v minulosti zápasil například v KSW či PFL. Svou aktuální sérii výher v sobotu prodloužil na tři v řadě. Oproti tomu Stoltzfus si v rámci UFC zhoršil skóre na 1:4.

Doporučeno
Billy Miske: Příběh umírajícího boxera, který se obětoval, aby před Vánocemi vydělal peníze pro rodinu Billy Miske: Příběh umírajícího boxera, který se obětoval, aby před Vánocemi vydělal peníze pro rodinu 25. července 2022 v 7:00

KO v hlavním zápase

Hlavním zápasem na turnaji v UFC v Paříži byla očekávaná bitva těžkých vah Ciryl Gane vs. Tai Tuivasa. Z té odešel vítězně Francouz Gane, který před domácím publikem svého soupeře knockoutoval půlminuty před koncem třetího kola. Podle serveru MMA Junkie se Gane nebrání tomu, aby v příštím zápase bojoval o prozatímní pás divize, který už kdysi držel.

Šampionem těžké váhy je v současnosti Francis Ngannou, který je relativně krátce po operaci, a zatím není známo, kdy bude svůj opasek znovu obhajovat. V těžké váze se má navíc ještě tento rok vůbec poprvé představit legenda UFC Jon Jones, bývalý šampion polotěžké váhy, který by se dle zvěstí měl utkat s bývalým šampionem těžké váhy Stipem Miocicem.

Domů
Sdílet
Diskuse