Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2022 14:30
Čas čtení 5:07
Denisa Šútorová

Co dělat, když se ti zasekne zip, a proč by sis měl*a objednat kolu, pokud máš krvavý flek? Tyto triky ti zachrání oblečení

Co dělat, když se ti zasekne zip, a proč by sis měl*a objednat kolu, pokud máš krvavý flek? Tyto triky ti zachrání oblečení
Zdroj: Unsplash/planetcare
ZAJÍMAVOSTI MÓDA
Uložit Uložené

Na první pohled hotová katastrofa se dá docela jednoduše vyřešit, a nemusíš proto utíkat do čistírny nebo rovnou kupovat nové oblečení. Zachrání tě docela jednoduché věci, které má doma každý z nás.

Není nic lepšího než díra na punčoše, které si všimneš právě cestou na pohovor. Není nic otravnějšího, než když se ti z mikiny vyvleče tkanička a nemůžeš ji dostat zpátky. Ze všeho nejvíc ale potěší barevné skvrny na bílém tričku. Všichni přece máme rádi ranní kávu a večerní sklenici červeného.

Společným jmenovatelem je fakt, že tyto „malé radosti“ se ti přihodí vždy, když se ti to hodí nejméně. Zákon schválnosti totiž funguje stejně dobře jako gravitace.

Pokud se cítíš v odstraňování nežádoucích skvrn jako doma, nezapomeň si udělat náš kvíz Umíš prát? Otestuj se, jestli znáš symboly na štítcích a zda víš, do které přihrádky patří prášek a kam aviváž.

Proč by sis měl objednat kolu, když se ti přihodí krvavý flek, a jak džínům pomůže, když je dáš do ledničky? Tyto a další triky ti pomohou v nepříjemných situacích.

laundry
Zdroj: Unsplash/averie woodard

Zaseknutý zip uvolníš pomocí kousku mýdla

S příchodem podzimního období můžeš mít radost nejen z dlouhých kabátů a pohodlných šál, ale zcela jistě se můžeš „těšit“ i na zaseknutý zip. Při zbytečných pokusech o tahání zipu nahoru a dolů tě zřejmě nenapadlo, že docela jednoduchým a přímo brilantním řešením může být právě mýdlo. Látku na bundě či kabátě drž napnutou a navlhčeným mýdlem potírej zuby zipu. Potom za něj jen pomalu potáhni a malý zázrak je na světě.

V Refresheru ti rádi přinášíme zajímavé tipy a triky, jak si ulehčit život. Staň se členem klubu REFRESHER+ a všechny články si přečti bez omezení.

Na vyvlečenou šňůrku z mikiny použij brčko nebo spínací špendlík

Co může být otravnější než to, když se ti z mikiny vyvleče tkanička? Dostat ji zpátky bylo téměř nemožné. Čteš správně – bylo. Odteď si budeš pamatovat, že místo toho, abys na šňůrkách dělal několik uzlů, můžeš je zpátky prostrčit pomocí brčka, a to právě díky tomu, že je ohebné. Pomůžeš si i upevněním malého špendlíku, který ti šňůrku umožní uchopit a táhnout přes látku až na druhou stranu.

Díru v natržených punčochách zastavíš lakem. Na nehty i na vlasy

Pospícháš na důležitou schůzku, nebo dokonce na pohovor a všimneš si dírky na punčoše? Pravděpodobně se z ní za malou chvíli stane obrovská díra. Její zvětšování můžeš zastavit lakem na nehty. Pochopitelně průsvitným, aby nezanechal viditelné fleky. Pokud ho nosíš v kabelce, jsi zachráněná. Stejnou záchranou dokáže být i lak na vlasy, a to díky své lepivé textuře. Natržená vlákna ztvrdnou a jen s malou pravděpodobností se budou posouvat dál.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 120861 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Která kuchyňská ingredience ti pomůže odstranit fleky od červeného vína.
  • Jak za pár vteřin odstraníš bílé fleky od deodorantu na černém tričku.
  • Na co všechno můžeš doma využít saponát.
  • Proč by sis měl objednat kolu, pokud máš krvavý flek.
  • Jak odstraníš inkoustovou skvrnu.
  • Co dělat, když se ti na bílé tričko dostane rtěnka.
  • Co pomůže na fleky od kávy.
  • Jak z oblečení odstranit žvýkačku.
Domů
Sdílet
Diskuse