Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tereza Šnajdrová
6. září 2022 10:34
Čas čtení 1:10

Petr Pavel oznámil kandidaturu na prezidenta

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Petr Pavel oznámil kandidaturu na prezidenta
Zdroj: Spolu silnější/propagační materiál/volně k užití

Generál Petr Pavel v úterý dopoledne oficiálně oznámil kandidaturu na post prezidenta republiky. Úřadu chce vrátit hrdost, Česku zase řád a klid.

Volba prezidenta České republiky se uskuteční 13. a 14. ledna 2023 a seznam kandidátů, kteří se budou ucházet o křeslo na Hradě, se rozrostl o další jméno. Kandidaturu oficiálně oznámil generál Petr Pavel a u pražské Písecké brány odstartoval kampaň se sloganem: „Vraťme Česku řád a klid.“

4. března 2022 11:30 Čas čtení 13:10 Kandidát na prezidenta generál Petr Pavel: Rusko ještě zdaleka nevyužilo všechny možnosti a všechny zbraně, které má k dispozici Kandidát na prezidenta generál Petr Pavel: Rusko ještě zdaleka nevyužilo všechny možnosti a všechny zbraně, které má k dispozici

„Moc bych si přál, aby to byl člověk, který nebude mít žádné pochyby o tom, že Česká republika patří do velké skupiny demokratických zemí a že je součástí NATO a Evropské unie. (...) Zároveň se očekává i to, že prezident bude mluvit srozumitelně, ke všem problémům, které nás obklopují, a bude lidem dodávat jistoty a orientace v problémech, které jsou samy o sobě dost složité. Lidé potřebují slyšet někoho, kdo jim dá alespoň nějakou orientaci, nějakou jistotu, na kterou se lze v nejisté době spolehnout,“ odpověděl v březnu Petr Pavel na otázku Refresheru, jak by měl vypadat náš další prezident. 

Generál Petr Pavel na tiskové konferenci, na níž zahájil kampaň, zdůraznil, že chce být prezidentem, který „mírní vášně“ a zasazuje se o to, aby v Česku pro všechny platila stejná pravidla. I proto je sloganem jeho kampaně „Vraťme Česku řád a klid“.

„Čelíme mnoha společným nepřátelům: zdražování, chudobě, válce. Trápí nás chaos, nejistota a strach z toho, jak bude,“ řekl Pavel.

Prezidentské volby podle něj budou o tom, zda si občané zvolí člověka, který ví, jak se v krizi chovat, a zvládne společnost provést těžkými časy. „Těžká doba si žádá lídra, který dopřeje sluchu různým názorům, všem zúčastněným a povede je ke kompromisu. I od hlavy státu se očekává, že bude vytrvale hledat řešení problémů, které nás všechny trápí,“ dodal.

V následujících dvou měsících bude Petr Pavel cestovat po celém Česku, bude sbírat podpisy a žádat o finanční podporu. Pokud chceš kandidáta podpořit, můžeš tak učinit i na jeho webu.

Anketa:
Sleduješ prezidentské volby?
Bedlivě.
Tak průběžně.
Aktivně vůbec.
Vyhýbám se tomu.
Bedlivě.
34 %
76 Hlasů
Tak průběžně.
40 %
89 Hlasů
Aktivně vůbec.
19 %
43 Hlasů
Vyhýbám se tomu.
6 %
13 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse