Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. září 2022 v 14:52
Čas čtení 0:49

Výrobce stahuje z prodeje závadnou šarži sirupu Nurofen jahoda, lidé ji mají vrátit do lékáren

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Výrobce stahuje z prodeje závadnou šarži sirupu Nurofen jahoda, lidé ji mají vrátit do lékáren
Zdroj: Česká lékárnická komora

Důvodem je nález cizorodého materiálu v jednom balení tohoto léčivého přípravku.

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) informoval o stažení léčivého přípravku Nurofen pro děti jahoda. Důvodem je závada šarže číslo 013463, konkrétně nález cizorodého materiálu. Ústav vyzval lidi k tomu, aby tento léčivý přípravek vraceli do lékáren. Stahování se týká načatých i dosud nepoužitých balení přípravku.

Výměna nebo vrácení peněz 

„Šarži dotčenou závadou v jakosti lze vyměnit v jakékoliv lékárně, nejlépe však v té, ve které byl přípravek vydán, a to do 31. 10. 2022. Lékárna vrácené balení vymění za balení z jiné šarže nebo vám vrátí peníze,“napsal SÚKL na svých webových stránkách. Lékárna lidem vrátí peníze v případě, že nemá výrobek skladem. 

„Lékárna, ve které léčivý přípravek vydán nebyl, jej vyměnit nebo přijmout a vrátit peníze může, ale nemusí,“doplnila Česká lékárnická komora. Pokud bude pacient trvat na vrácení peněz v lékárně, ve které přípravek zakoupen nebyl, vystaví mu tato lékárna doklad o přijetí a odkáže na výrobce Reckitt Benckiser.

Kód SÚKLNázev léčivého přípravkuDoplněk názvuŠaržePoužitelnost do
0237376Nurofen pro děti jahoda20MG/ML POR SUS 100 ML II013463
 
květen 2023

Závadná šarže je na trhu už od června 2020, jedná se o první zaznamenaný případ reklamace týkající se závady jakosti uvedené šarže. Podle SÚKL se jedná o izolovaný a ojedinělý případ.

Domů
Sdílet
Diskuse