Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. září 2022 19:46
Čas čtení 1:07

Pět zraněných a auto na střeše. Policie zveřejnila záběry z honičky na D1

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Pět zraněných a auto na střeše. Policie zveřejnila záběry z honičky na D1
Zdroj: Policie České republiky

Devětadvacetiletý Lotyš je obviněn z obecného ohrožení.

Policie v neděli 28. srpna pronásledovala na dálnici D1 u Bravantic na Novojičínsku auto značky Cadillac s lotyšskou poznávací značkou. Řidič auta po natankování paliva na benzinové stanici nezaplatil a ujel. Následně nerespektoval pokyny policejního auta k zastavení. Jeho rychlá a bezohledná jízda způsobila dopravní nehodu, která si vyžádala zranění několika osob. Devětadvacetiletý muž z Lotyšska je nyní ve vazbě. 

Rychlost 230 kilometrů v hodině

Policie v úterý zveřejnila záběry z pronásledovací akce auta. „V té době neznámý řidič tohoto osobního automobilu nereagoval a nerespektoval pokynů policistů k zastavení, které byly dávány zvláštním výstražným zvukovým a světelným znamením doplněným červeným nápisem STOP ze služebního policejního automobilu, a snažil se ujet velkou rychlostí, která v některých úsecích dosahovala až 230 kilometrů v hodině,“uvedl policejní mluvčí René Černohorský.

Agresivní jízdu řidič nezvládl a zezadu narazil do před ním jedoucího osobního auta, ve kterém cestovaly tři osoby polské národnosti. Poté narazil do dalšího auta s dvoučlennou posádkou. Všech pět lidí utrpělo lehká zranění, která si vyžádala zdravotnické ošetření. 

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Následně se ukázalo, že řidičem byl devětadvacetiletý muž lotyšské národnosti a na sedadle spolujezdce byl 32letý muž rovněž cizí státní příslušnosti. Podle prvních informací měl řidič pozitivní orientační test na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v těle. Speciální toxikologické vyšetření ale tuto skutečnost nepotvrdilo.

Policie následně zjistila, že vozidlo se nachází v lotyšské databázi pátrání. Protože u spolujezdce se žádná trestná činnost nepotvrdila, byl propuštěn na svobodu. „Novojičínský policejní komisař následně podal návrh na vzetí 29letého muže do vazby, což bylo akceptováno ze strany Okresního státního zastupitelství v Novém Jičíně a rovněž i ze strany novojičínského okresního soudu, a obviněný muž se v současné době již nachází ve vazbě Vazební věznice v Ostravě,“ doplnil mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse