Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Jakub Paulík TASR
10. září 2022 17:19
Čas čtení 0:49

Vladimir Putin nepřijede na pohřeb Alžběty II., oznámil Kreml. Není však známo, zda dostal oficiální pozvání

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Vladimir Putin nepřijede na pohřeb Alžběty II., oznámil Kreml. Není však známo, zda dostal oficiální pozvání
Zdroj: TASR/AP Alexander Demyanchuk

Mluvčí Kremlu vyloučil možnost, že by se ruský prezident Vladimir Putin zúčastnil pohřbu.

Ruský prezident Vladimir Putin poslal novému králi Británie Charlesi III. telegram s blahopřáním k nástupu na britský trůn. „Přijměte, prosím, mé upřímné blahopřání k Vašemu nástupu na trůn... Přeji Vašemu Veličenstvu úspěch, pevné zdraví a především to nejlepší,“ vzkázal panovníkovi, který převzal vládu po smrti své matky, královny Alžběty II. Informoval o tom TASR.

V této souvislosti Putin po svém mluvčím Dmitriji Peskovovi vzkázal, že se pohřbu neplánuje zúčastnit. Dosud však není známo, že by královská rodina už rozesílala oficiální pozvánky. Můžeme se domnívat, že vzhledem k pokračující válce na Ukrajině je jen velmi málo pravděpodobné, že bude oficiálně pozván jakýkoli zástupce Ruska.

10. září 2022 13:55 Čas čtení 0:19 Obrazem: Takto probíhalo složení přísahy nového britského krále Charlese III. Obrazem: Takto probíhalo složení přísahy nového britského krále Charlese III.

Pohřeb britské královny Alžběty II., která zemřela ve čtvrtek, bude v pondělí 19. září ve Westminsterském opatství v Londýně. Stanici BBC to potvrdil Buckinghamský palác.

Pohřeb se uskuteční v 11:00 místního času (12:00 SELČ). Buckinghamský palác rovněž uvedl, že pozůstatky královny následně převezou do kaple svatého Jiří na Windsoru, kde je uloží do hrobu.


Rakev královny Alžběty II. bude od středy 14. září vystavena se státními poctami ve Westminster Hall –⁠ nejstarší části Westminsterského paláce.


Rakev s jejími pozůstatky do Londýna převezou v doprovodu její dcery princezny Anny. Převoz se má uskutečnit letecky v úterý 13. září, píše BBC s odvoláním na Buckinghamský palác.

Anketa:
Měla by Británie pozvat Vladimira Putina na pohřeb Alžběty II.?
Ano.
Ne.
Ano.
13 %
135 Hlasů
Ne.
87 %
912 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse