Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
10. září 2022 13:55
Čas čtení 0:19

Obrazem: Takto probíhalo složení přísahy nového britského krále Charlese III.

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Obrazem: Takto probíhalo složení přísahy nového britského krále Charlese III.
Zdroj: TASR

Charles III. se po smrti matky ujal trůnu.

Charles III. byl oficiálně prohlášen britským králem. Britská Nástupnická rada zasedla v londýnském svatojakubském paláci přibližně v 10 hodin a v 11 hodin přečetla veřejné prohlášení ohlašující nového krále. Po formální ceremonii a symbolickém převzetí žezla se tak Charles III. stává po Alžbětě II. nástupníkem britského trůnu.

8. září 2022 22:00 Čas čtení 2:01 Alžběta II.: 10 fotografií ze života zesnulé královny Alžběta II.: 10 fotografií ze života zesnulé královny

Nástupnické rady se kromě královy manželky Camilly a syna Williama zúčastnili také bývalí britští premiéři, včetně Gordona Browna, Davida Camerona, Borise Johnsona a Theresy May.

Na to, jak složení přísahy probíhalo, se můžeš podívat v galerii.

Na snímku zleva předseda opoziční Labouristické strany Keir Starmer a bývalí premiéři Tony Blair, Gordon Brown, Boris Johnson, David Cameron, Theresa May a John Major.Zasedání rady se zúčastnila také Charlesova manželka Camilla a syn William.Prvorozený William se po otci stává následníkem trůnu a princem z Wallesu.Nový král vzdal v projevu hold své matce Alžbětě II., ocenil její nezištnou službu zemi.
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse