Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
12. září 2022 14:34
Čas čtení 1:01

Začíná Týden pro klima. Na tyto akce se můžeš těšit

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Začíná Týden pro klima. Na tyto akce se můžeš těšit
Zdroj: Unsplash/Markus Spiske/Volně k užití

Od 12. do 18. září proběhne na různých místech Česka Týden pro klima, který připomíná nebezpečí klimatické změny.

Začíná Týden pro klima. Organizátoři chtějí upozornit na nenávratné klimatické změny, které se na planetě dějí. O to budou usilovat v rámci různých akcí po České republice. V rámci programu nabízí Týden pro klima řadu výstav, prodej knih, které by musely být vyřazeny, nebo přednášek.

Od 12. do 18. září proběhne v rámci celé České republiky akce s názvem Týden pro klima. Během ní se formou konferencí, výstav nebo dobrovolnických akcí upozorní na problémy, které s sebou klimatická změna nese. Výstavy budou řešit možné transformace energetiky, poukáží na ohrožené druhy, jiné akce mají za úkol například ukázat, jak se dobře stravovat i bez živočišných produktů.

„Klimatická krize nikam nezmizela, jak nedávno varovaly i nové, dramatické zprávy mezivládního panelu OSN pro změnu klimatu (IPCC). Kupící se mnohotvárné krize nás tak stále urgentněji vybízejí k hledání společných řešení. Cílem nového přístupu by nemělo být jen stabilní planetární klima, ale i důstojný život obyčejných lidí, a to nejen z této, ale i z příštích generací,“ popisují organizátoři na webu.

23. března 2024 14:30 Čas čtení 4:50 Pod povrchem: Mohlo by být podzemní obydlí naší únikovou cestou před klimatickou katastrofou? Pod povrchem: Mohlo by být podzemní obydlí naší únikovou cestou před klimatickou katastrofou?

Na organizaci se můžeš podílet také. Stačí, když svou akci organizátorům nahlásíš a požádáš, aby ji zařadili do oficiálního programu na svých stránkách. „Připrav vlastní akci v rámci Týdne pro klima. Zapojit se může kdokoliv, organizace, škola, kolektiv, skupina kamarádů a kamarádek nebo aktivní jednotlivec,“ popisují organizátoři.

Podle nich v roce 2019 proběhlo po Česku více než 150 akcí, v roce 2021 jich bylo osmdesát, a to navzdory koronavirové pandemii. Různé akce se konaly napříč Českem i v online prostředí. Kompletní program letošního Týdne pro klima najdeš na těchto stránkách.

Domů
Sdílet
Diskuse