Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
22. září 2022 18:30
Čas čtení 2:36

Kauza Dozimetr upozadila všechna jeho témata. Kdo je Petr Hlaváček, lídr pražské buňky STAN?

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Kauza Dozimetr upozadila všechna jeho témata. Kdo je Petr Hlaváček, lídr pražské buňky STAN?
Zdroj: ČTK

V minulých týdnech jsme ti přinesli rozhovory s kandidáty na pražského primátora, kteří mají dle průzkumů ve volbách největší šanci na úspěch. Ne všichni si na nás ale našli čas, proto přinášíme profily těch, kteří nám rozhovor nedali.

Představujeme posledního kandidáta na primátora Prahy z těch, kteří mají dle průzkumů největší šanci na úspěch. Je jím architekt Petr Hlaváček, lídr kandidátky pražské buňky Starostů a nezávislých. Volební preference STAN jsou ale v Praze velmi nízké, pohybují se okolo 5 %.

Podpora straně začala klesat po kauze Dozimetr, kdy policie rozkryla skupinu politiků, manažerů a lobbistů, kteří podle vyšetřovatelů ovlivňovali veřejné zakázky, ale i chod veřejných firem, především potom pražského dopravního podniku. Peníze si poté měli dělit mezi sebou. Policie zasahovala na pražském magistrátu a brzy se zjistilo, že je v kauze zapletený i radní pro životní prostředí Petr Hlubuček za STAN. Kauza hnutím velmi otřásla a přesah měla do všech pater politiky a také dalších politických stran. Naposledy kvůli ní opustila vedení Poslanecké sněmovny například Jana Mračková Vildumetzová (ANO). 


Pro Starosty to byla velká rána a složitá situace. O to těžší je nyní situace pro lídra pražské buňky STAN Petra Hlaváčka. Právě kauza Dozimetr je nyní největší překážkou v cestě na magistrát a zároveň prvním tématem každého jeho volebního rozhovoru.

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Sám Hlaváček mnohokrát uvedl, že o aktivitách svého radního neměl tušení. „Tady je ale tolik drbů o každém, tady je to úplný generátor drbů. Já se soustředím především na práci. Neměl jsem k němu žádný bližší vztah. A jestli někdo tvrdí, že to věděl, tak měl konat. Řekněte mi, co jsem měl vědět? Že někdo údajně vydírá podnikatele? Že nějaký pán dostane zakázku, oni ho vydírají, že mu ji nedají, a on jim v nějakém zoufalství hodí obálku s penězi? To je přece úplně strašné. Já vůbec nic nevěděl,“ uvedl v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse