Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
22. září 2022 19:44
Čas čtení 0:46

Muž v Číně se po zemětřesení ztratil v horách na 17 dní. Našel ho farmář

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Muž v Číně se po zemětřesení ztratil v horách na 17 dní. Našel ho farmář
Zdroj: Flickr/Chris/volně k užití

Záchranáři se domnívali, že je už mrtvý.

Muže v Číně našli záchranáři po sedmnácti dnech v horách. Ztratil se po zemětřesení o síle 6,6 stupně Richterovy stupnice, které oblast zasáhlo. Ještě před Ganem Yuem našli záchranáři i dalšího ztraceného muže, který jej doprovázel. V průběhu cesty se ale oba muži odpojili. Informuje o tom BBC s odvoláním na lokální média.

Když na začátku září zasáhlo Čínu zemětřesení, zabilo dohromady 93 lidí a dalších 400 jich zranilo. Gan Yu při něm pomáhal dostat lidi z vodní elektrárny. Sám se ale z areálu nedostal včas. Stejně tak se to nepodařilo ani jeho kolegovi Luou Yungovi, který společně s Ganem strávil několik dní v horách.

Záchranáři našli Luoa 8. září poté, co je na sebe upozornil rozdělaným ohněm. Krátkozraký Gan s ním ale nebyl. Kousek od místa, kde záchranáři našli Luoa, objevili také oblečení Gana Yua. Na základě toho předpokládali, že je muž mrtvý. Po sedmnácti dnech jej ale našel muž z nedaleké vesnice. Gan Yu strávil v horách dohromady sedmnáct dní.

Muž měl využít orientaci v terénu v okolí elektrárny. Místní farmář našel Gana po několika hodinách pátrání schouleného pod stromem v pláči. Následně byl Gan převezen do místní nemocnice. Utrpěl několik zlomenin.

Domů
Sdílet
Diskuse