Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
23. září 2022 11:54
Čas čtení 0:41

Policie ve Francii zatkla 48 lidí v souvislosti s ničivými letními požáry, 12 již bylo odsouzeno

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Policie ve Francii zatkla 48 lidí v souvislosti s ničivými letními požáry, 12 již bylo odsouzeno
Zdroj: TASR/AP

Francouzská policie zatkla 48 lidí podezřelých ze založení ničivých lesních požárů, které v létě postihly zemi. TASR informuje podle páteční zprávy agentury AFP.

Ze 48 zatčených osob již bylo 12 odsouzeno na dva roky vězení, zatímco více než dvanáct osob zůstává ve vyšetřovací vazbě, uvedla mluvčí francouzské policie Marie-Laure Pezant.

Podle jejích slov jde o mladé lidi, nezletilé, ale i o důchodce, většinou muže, a to z různých prostředí. Někteří z nich mají „slabší psychologický profil, někdy i psychické poruchy“, někteří z nich byli také hasiči.

23. září 2022 7:46 Čas čtení 1:07 Začal astronomický podzim a podzimní rovnodennost. Den bude stejně dlouhý jako noc Začal astronomický podzim a podzimní rovnodennost. Den bude stejně dlouhý jako noc

Přírodní požáry ve Francii v létě zpustošily více než 65 000 hektarů, což představuje rekord od začátku zpracovávání satelitních údajů v roce 2006. Podle Evropského informačního systému o lesních požárech (EFFIS) bylo denně mobilizováno až 10 000 francouzských hasičů. Francouzský Úřad pro státní lesy (ONF) tvrdí, že devět z deseti přírodních požárů způsobili lidé a tři z deseti byly založeny úmyslně.

Nejpostiženější byl zejména departement Gironde na jihozápadě Francie, kde roste rozlohou největší jehličnatý les v Evropě. Požár tam zuřil na ploše 30 000 hektarů.
Francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin dnes uvedl, že letní požáry měly „bezprecedentní rozsah“ a poděkoval hasičům za jejich úsilí v boji proti ohni, doplňuje tisková agentura DPA.

Domů
Sdílet
Diskuse