Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2022 9:53
Čas čtení 0:52
Martin Adam Pavlík

Bruce Willis prodal práva na použití své podobizny firmě, která využívá technologie deepfake

Bruce Willis prodal práva na použití své podobizny firmě, která využívá technologie deepfake
Zdroj: TASR/AP
ZAJÍMAVOSTI BRUCE WILLIS FILM ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Herec svoji tvář propůjčí firmě i při tvorbě dalších projektů, přičemž nebude muset vůbec přijít na natáčení.

Hvězda akční série Die Hard či filmů jako Armageddon, Sin City, Pulp Fiction nebo The Sixth Sense se stal prvním hollywoodským hercem, který prodal práva na použití své podobizny americké firmě Deepcake, která je známá využíváním technologie deepfake, informuje Telegraph.

Tato technologie umožňuje, aby se hercova tvář překrývala s tváří jiné osoby, což v praxi znamená, že společnost bude moci ve videích vytvořit jeho důvěryhodného dvojníka, aniž by hollywoodský herec pohnul prstem. Už nebude muset čekat hodiny na scéně, stát před kamerou a dělat různé grimasy či výrazy, vše za něj udělá tým lidí ovládající špičkové speciální efekty.


Ještě minulý rok Willis povolil firmě Deepcake použití své tváře v ruské reklamě, ale teprve nyní herec oficiálně prodal práva na svou podobiznu, což znamená, že ho pravděpodobně uvidíme v dalších projektech. Sedmašedesátiletý herec v březnu ukončil kariéru kvůli diagnostikované afázii (jazyková porucha, která způsobuje problémy se čtením, poslechem a mluvením).


„Líbila se mi preciznost, s jakou moje postava vznikla. Je to krátký film a žánr pro mě obvyklý – akční komedie. Pro mě je to skvělá příležitost vrátit se zpátky v čase. S příchodem moderních technologií, i když jsem byl na jiném kontinentu, jsem mohl komunikovat, pracovat a účastnit se natáčení. Je to nová a zajímavá zkušenost. Děkuji celému našemu týmu,“ cituje server Collider slova herce o předešlé spolupráci s firmou Deepcake.

Domů
Sdílet
Diskuse