Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
3. října 2022 13:51
Čas čtení 0:55

Mexiko zasáhne hurikán. Očekávají se silné deště, vysoké vlny i sesuvy půdy

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Mexiko zasáhne hurikán. Očekávají se silné deště, vysoké vlny i sesuvy půdy
Zdroj: TASR/AP

Hurikán Orlene zasáhne Mexiko v pondělí v odpoledních hodinách.

Mexiko se připravuje na zásah hurikánu Orlene. Bouře již zasahují město Mazatlán. Očekává se, že jejich intenzita v průběhu pondělí ještě vzroste, v odpoledních a večerních hodinách by měl ale hurikán poměrně rychle oslabit. Informuje o tom CNN.

Bouře v Mexiku je v současnosti v kategorii dvě poté, co v neděli dosáhla do čtvrté kategorie s větrem o rychlosti 215 km/h. Ta se během včerejška postupně snížila až na 165 km/h. V současnosti varují meteorologové před hurikánem hlavně města San Blas a Mazatlán. Vedení státu Jalisco vyhlásilo bezpečnostní opatření.

Hurikán by měl během pondělní noci a úterka postupně slábnout spolu s tím, jak bude postupovat do vnitrozemí. Hurikán by měl Mazatlán zasáhnout přibližně ve 14 hodin místního času, tedy přibližně v 18 hodin našeho času. Na západním pobřeží může způsobit sesuvy půdy a záplavy. V Las Islas může spadnout až 400 mm srážek a přijít mohou i vysoké vlny.

Hurikán Orlene je patnáctým pojmenovaným hurikánem letošní sezóny. Největší sezóna podobných meteorologických jevů začíná v polovině května a trvá až do konce listopadu.

Domů
Sdílet
Diskuse