Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
3. října 2022 v 14:42
Čas čtení 0:47

Ministerstvo zahraničí vyzývá Čechy, aby opustili Rusko

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ministerstvo zahraničí vyzývá Čechy, aby opustili Rusko
Zdroj: Unsplash/Michael Parulava/volně k užití

Ministerstvo zahraničí vyzývá občany k návratu z Ruské federace.

Ministerstvo zahraničních věcí vyzývá občany České republiky k opuštění Ruské federace. S ohledem na probíhající válku na Ukrajině a možnou hrozbu zhoršení bezpečnosti v zemi pro občany států EU a NATO varuje před cestami na území Ruska. Ministerstvo o tom informuje na svých stránkách.

„Z důvodu opakovaných nepokojů a demonstrací, zejména ve větších městech, dbejte zvýšené opatrnosti a takovým shromážděním se vyhýbejte. Na ulicích lze potkat častěji policejní hlídky, které mohou kontrolovat vaši totožnost, mějte své doklady vždy s sebou. MZV ČR upozorňuje, že kvůli vyhroceným vztahům mezi Ruskou federací a státy EU a NATO může docházet k omezení činnosti zastupitelských úřadů ČR v Ruské federaci, a ČR tak bude mít jen omezené možnosti poskytovat českým občanům na území Ruské federace pomoc a ochranu,“ upozorňuje ministerstvo.

Zároveň nefungují ani mezinárodní platební karty vydané v Česku. Držitelé českého občanství, kteří mají zároveň i to ruské, budou navíc vnímáni jako občané Ruské federace. Vzhledem k mobilizaci ministerstvo upozorňuje, že těmto lidem nemůže zastupitelský úřad zajistit adekvátní ochranu. 

24. května 2024 v 8:00 Čas čtení 4:36 Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu

„Prozatím lze stále koupit letenky z RF například do Arménie, Ázerbájdžánu, Egyptu, Kazachstánu, Spojených arabských emirátů, Srbska, Turecka a dalších mimoevropských zemí,“ píše ministerstvo. Kompletní přehled možností vycestování najdeš na stránkách resortu.

Domů
Sdílet
Diskuse