Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
3. října 2022 14:42
Čas čtení 0:47

Ministerstvo zahraničí vyzývá Čechy, aby opustili Rusko

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ministerstvo zahraničí vyzývá Čechy, aby opustili Rusko
Zdroj: Unsplash/Michael Parulava/volně k užití

Ministerstvo zahraničí vyzývá občany k návratu z Ruské federace.

Ministerstvo zahraničních věcí vyzývá občany České republiky k opuštění Ruské federace. S ohledem na probíhající válku na Ukrajině a možnou hrozbu zhoršení bezpečnosti v zemi pro občany států EU a NATO varuje před cestami na území Ruska. Ministerstvo o tom informuje na svých stránkách.

„Z důvodu opakovaných nepokojů a demonstrací, zejména ve větších městech, dbejte zvýšené opatrnosti a takovým shromážděním se vyhýbejte. Na ulicích lze potkat častěji policejní hlídky, které mohou kontrolovat vaši totožnost, mějte své doklady vždy s sebou. MZV ČR upozorňuje, že kvůli vyhroceným vztahům mezi Ruskou federací a státy EU a NATO může docházet k omezení činnosti zastupitelských úřadů ČR v Ruské federaci, a ČR tak bude mít jen omezené možnosti poskytovat českým občanům na území Ruské federace pomoc a ochranu,“ upozorňuje ministerstvo.

Zároveň nefungují ani mezinárodní platební karty vydané v Česku. Držitelé českého občanství, kteří mají zároveň i to ruské, budou navíc vnímáni jako občané Ruské federace. Vzhledem k mobilizaci ministerstvo upozorňuje, že těmto lidem nemůže zastupitelský úřad zajistit adekvátní ochranu. 

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

„Prozatím lze stále koupit letenky z RF například do Arménie, Ázerbájdžánu, Egyptu, Kazachstánu, Spojených arabských emirátů, Srbska, Turecka a dalších mimoevropských zemí,“ píše ministerstvo. Kompletní přehled možností vycestování najdeš na stránkách resortu.

Domů
Sdílet
Diskuse