Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
3. října 2022 18:26
Čas čtení 0:36

Hnutí Limity jsme my pořádá v Ostravě klimakemp, součástí budou protesty i workshopy

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Hnutí Limity jsme my pořádá v Ostravě klimakemp, součástí budou protesty i workshopy
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Klimakemp bude požadovat odchod od uhlí spravedlivý pro zaměstnance a místní obyvatelstvo. Debaty a praktické workshopy představí navrhovaná řešení, která by mohla přinést konec energetické chudoby a sociální spravedlnost.

Aktivisté z hnutí Limity jsme my pořádají klimakemp v Ostravě. Letos proběhne od 3. do 9. října. Jeho hlavním požadavkem je okamžité a funkční řešení energetické krize, která dle hnutí přivádí mnoho lidí do situace, kdy si nemohou dovolit platit doma za energie. Součástí klimakempu budou také protestní akce. 

Klimakemp bude požadovat odchod od uhlí spravedlivý pro zaměstnance a místní obyvatelstvo. Debaty a praktické workshopy představí navrhovaná řešení, která by mohla přinést konec energetické chudoby a sociální spravedlnost nejen v Moravskoslezském kraji.

Organizátorky klimakempu zdůrazňují, že řešení nespočívá v prodloužení těžby uhlí či závislosti na fosilním plynu, které způsobují klimatickou krizi. 

„Lidé jsou měsíc co měsíc inflací připravováni o prostředky, navíc se jim zvyšují náklady na život.⁠ Klimakemp se staví proti těmto trendům a požaduje systémovou pomoc. Narůstající energetické chudobě se budeme na klimakempu věnovat nejen v přednáškách, ale i prakticky, například během dílny svépomocného zateplování,” říká Veronika Dombrovská z hnutí.

Domů
Sdílet
Diskuse