Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
4. října 2022 11:30
Čas čtení 0:48

Posíláme pozdrav z roku 1980! Žena obdržela pohlednici po 42 letech

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Posíláme pozdrav z roku 1980! Žena obdržela pohlednici po 42 letech
Zdroj: Unsplash/Anne Nygård/volně k užití (ilustrační foto)

Čtyřiašedesátiletá Nizozemka konečně obdržela pohlednici od své sestry. Zpoždění se protáhlo „jen“ na několik desítek let.

Pohlednice má jednoduchý a zcela jednoznačný obsah – napsáno je na ní pouze „Posíláme pozdrav“. Podepsáni jsou Jan, Matthijs a Veronica a adresovaná je Ludwině a Pietovi Verhoevenovým do Nieuw-Vennep jihozápadně od Amsterdamu. Přestože byl pohled se snímkem kempu odeslán v létě 1980 z Hoevenu v jižní provincii Brabantsko, dorazil až nyní.

4. října 2022 10:16 Čas čtení 0:18 Policisté ve Vimperku byli zavoláni k odchytu krokodýla. Byl plastový Policisté ve Vimperku byli zavoláni k odchytu krokodýla. Byl plastový

Nizozemská pošta jej vrátila s poznámkou „neplatná/neúplná adresa“, píše The Guardian. Doručen byl proto zpět do kempu, jehož zástupci umístili kuriózní nález z poštovní schránky na Facebook. Zde si jej všiml syn Verhoevenových. Žena proto zavolala své sestře, která vyhrabala svá stará fotoalba a zjistila, že v roce 1980 skutečně trávila dovolenou v kempu Hoeven.

„Ten pohled poslala moje sestra Veronica,“ řekla Ludwina Verhoeven místní televizní stanici Omroep Brabant. Její manžel, jemuž byl také adresován, i švagr, který jej spolupodepsal, mezitím zemřeli. „Švagr zemřel před čtyřmi lety. Můj manžel Piet nás opustil v únoru. Proto je pro mě velmi výjimečné obdržet tuto pohlednici,“ dodala.

Nizozemská pošta nedokázala říci, kde se pohlednice nacházela posledních čtyřicet let. „Protože v minulosti se při přípravě zásilek pracovalo více ručně, pohled se někdy mohl ztratit,“ řekl serveru NOS mluvčí pošty. Je také možné, že pohlednice byla doručena na špatnou adresu a teprve nedávno byla vrácena.

Domů
Sdílet
Diskuse