Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR Eduard Starkbauer
5. října 2022 8:29
Čas čtení 0:56

USA a Jižní Korea odpověděly na manévry KLDR, odpálily 4 taktické střely země-země

Kategorie:
News
Uložit Uložené
USA a Jižní Korea odpověděly na manévry KLDR, odpálily 4 taktické střely země-země
Zdroj: TASR/Jonhap

Jedna z raket v důsledku nehody vybuchla ještě v areálu vojenské základny.

Jižní Korea a Spojené státy odpálily balistické střely v reakci na úterní test severokorejské rakety, která proletěla nad Japonskem. Armády Jižní Koreje a USA v rámci společných cvičení odpálily nad Japonské moře, nacházející se u východního pobřeží Korejského poloostrova, čtyři střely země-země typu ATACMS, které měly přesně zasáhnout stanovené cvičné cíle. Informuje o tom TASR.

Podle generálního štábu jihokorejské armády tím obě země dokázaly, že jsou společně připraveny čelit dalším provokacím ze strany Pchjongjangu. Jihokorejské a americké stíhačky v reakci na nejnovější severokorejský raketový test ještě předtím uskutečnily i společné cvičné bombardování v oblasti Žlutého moře.


V souvislosti s odpálením balistické střely středního doletu Severní Koreou byl v úterý v Japonsku aktivován systém varování před vzdušnými útoky. Šlo o první takový přelet severokorejské rakety nad japonským územím po pěti letech.


V rámci společných americko-jihokorejských manévrů došlo i k incidentu, kdy jihokorejská balistická raketa krátkého doletu v důsledku technické poruchy dopadla a vybuchla ještě v areálu vojenské základny u města Kangnung. Incident se obešel bez zranění. Vyvolal však paniku mezi místními obyvateli, kteří se obávali, že explozi a následný požár způsobil útok ze strany Severní Koreje.

Domů
Sdílet
Diskuse