Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
5. října 2022 11:19
Čas čtení 0:56

Muž v Olomouci házel cihly na auta, zranil ženu. Hrozí mu až deset let

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Muž v Olomouci házel cihly na auta, zranil ženu. Hrozí mu až deset let
Zdroj: Policie ČR

Policisté zadrželi muže na začátku října.

Muž ze Šumperska házel na začátku října v Olomouci cihly po projíždějícím autě. Policisté ho obvinili z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z přečinů poškození cizí věci a výtržnictví. Cihla zasáhla spolujezdkyni, která utrpěla zranění horní končetiny. Policie o tom informuje na svých stránkách.

„Obdobného útoku se záhy dočkalo i další projíždějící vozidlo, po kterém měl obviněný mrštit opět bez zjevné příčiny značnou intenzitou úlomek betonové sutě o váze přes půl kilogramu. Podařilo se mu zasáhnout spodní část čelního skla auta, na kterém vznikly dvě praskliny. Během druhého útoku nedošlo ke zranění žádné osoby. Celková způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 14 000 korun,“ popisuje tisková mluvčí Petra Vaňharová.

Policisté dopadli muže krátce po činu, zadrželi jej a umístili do policejní cely. Muž se zadržení pokusil bránit a utéct, to se mu ale nepovedlo. „Zadržený se odmítl podrobit odborné dechové zkoušce a během střežení vystupňoval svoji agresivitu až tak, že měl plivnout do obličeje jednomu ze zasahujících policistů,“ komentuje Vaňharová.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

V minulosti byl už pachatel odsouzen pro ublížení na zdraví a výtržnictví. Na podnět policie státnímu zástupci je muž momentálně ve vazbě, kterou schválil soud. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody ve výši tří až deseti let.

Domů
Sdílet
Diskuse