Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. října 2022 9:35
Čas čtení 0:57

Čtveřice žen bude počítat tučňáky a vést poštu v Antarktidě. „Splnil se mi sen,“ řekla jedna z nich

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Čtveřice žen bude počítat tučňáky a vést poštu v Antarktidě. „Splnil se mi sen,“ řekla jedna z nich
Zdroj: Flickr/volně k užití

Clare Ballantyne, Mairi Hilton, Natalie Corbett a Lucy Bruzzone porazily šest tisíc uchazečů výběrového řízení.

Britská charitativní organizace UK Antarctic Heritage Trust hledala někoho, kdo by na pět měsíců odjel pracovat na britskou stanici Port Lockroy na antarktickém ostrově Goudier. Výběrové řízení, do kterého se přihlásilo okolo šesti tisíc uchazečů, nakonec vyhrály čtyři ženy. Ty budou na odlehlém místě mimo jiné vést poštu a obchod se suvenýry nebo počítat tučňáky. Informoval o tom britský The Guardian.

Splněný sen i sólo líbánky

Pohodlí domova vymění za pět měsíců mrazu bez elektřiny a splachovacího záchodu Mairi Hilton, Lucy Bruzzone, Clare Ballantyne a Natalie Corbett. A všechny čtyři jsou ze svých nových pracovních příležitostí nadšené. Hilton, která nedávno dokončila doktorát z biologie ochrany přírody, bude mít na starost monitorování kolonie tučňáků. Vedoucí celé expedice se stane Bruzzone, která předtím strávila čtvrt roku na Špicberkách. Pro ni je nová práce celoživotním snem.

Obchod se suvenýry bude provozovat Corbett. Ta kvůli nové práci opustí manžela, za kterého se provdala teprve nedávno. Svou cestu nazvala sólo líbánky. „Kdo by nechtěl strávit pět měsíců prací na ostrově plném tučňáků na jednom z nejodlehlejších míst planety?“ uvedla. Poslední a nejmladší členka expedice, třiadvacetiletá Ballantyne, bude mít na starost tamní poštu. Jen pohlednic se každý rok z ostrova pošle na osmdesát tisíc.

Na prvních deset týdnů se ke čtveřici jako asistentka připojí Vicky Inglis. Na místě se kvůli koronavirové pandemii neukázali turisté více než dva roky. Obvykle sem ale v období antarktického léta mezi listopadem a březnem zavítá až osmnáct tisíc lidí ročně. 

Domů
Sdílet
Diskuse