Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
6. října 2022 18:53
Čas čtení 1:01

„Putinův krvavý plyn“. Ekologičtí aktivisté vyjeli na Vltavu ve člunech s nafukovací trubkou

Kategorie:
News
Uložit Uložené
„Putinův krvavý plyn“. Ekologičtí aktivisté vyjeli na Vltavu ve člunech s nafukovací trubkou
Zdroj: Greenpeace/propagační materiál

Aktivisté z Greenpeace ve čtvrtek využili summitu, který se koná na Pražském hradě, a na Vltavu vyjeli s velkou nafukovací trubkou. Ta nesla nápis „Putin's bloody gas“.

Aktivisté z Greenpeace ve čtvrtek využili summitu, který se koná na Pražském hradě, a na Vltavu vyjeli s velkou nafukovací trubkou. Ta nesla nápis „Putin's bloody gas“ a měla upozornit na současnou energetickou krizi způsobenou Putinovou válkou na Ukrajině. „Politici, nebuďte trubky,“ vzkázali aktivisté z Greenpeace poslancům.

6. října 2022 6:00 Čas čtení 7:19 Příspěvky na energie v řádech desítek tisíc nebo zastropované ceny pohonných hmot. Takto řeší krizi další evropské státy Příspěvky na energie v řádech desítek tisíc nebo zastropované ceny pohonných hmot. Takto řeší krizi další evropské státy

Ve čtvrtek ráno ku příležitosti summitu, kterého se v Praze účastní na 40 lídrů, vyjeli aktivisté z Greenpeace na člunech na Vltavu. S sebou měli velkou nafukovací trubku s nápisem „Putin's bloody gas“, pomocí které chtějí apelovat na evropské lídry a lídryně, aby začali konat změny v závislosti na dovozu fosilních paliv.

Greenpeace chce zdanit fosilní korporace

„Evropa se příliš dlouho spoléhala na dovoz fosilních paliv, proto vyzýváme evropské lídry, aby nebyli trubky a zbavili Evropu v dlouhodobém hledisku této závislosti a vybudovali bezpečný a spolehlivý energetický systém pro všechny,“ zní z Greenpeace. „Politici, nebuďte trubky, zdaňte fosilní korporace, peníze dejte lidem, podpořte zateplování domů a rozvíjejte obnovitelné zdroje,“ dodávají aktivisté. 

Právě obnovitelné zdroje jsou podle nich nejlevnějším a nejrychlejším způsobem, jak se oprostit od závislosti na ruském plynu, která pomáhá financovat válku na Ukrajině.  

Greenpeace zároveň vypracovalo seznam opatření, která by podle něj mohla vést ke zbavení se závislosti na plynu, ropě a zároveň by řešila klimatickou krizi. Mezi nejzásadnější z nich patří masivní rozvoj obnovitelných zdrojů, zateplování nebo renovace budov na nízkoenergetický standard.

Domů
Sdílet
Diskuse