Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2022 12:30
Čas čtení 1:03
Radim Šlechta

Instagram omezil účet Kanyemu Westovi. Rapper měl sdílet příspěvky s rasistickým a antisemitským podtextem

Instagram omezil účet Kanyemu Westovi. Rapper měl sdílet příspěvky s rasistickým a antisemitským podtextem
Zdroj: Getty Images/Rich Fury/VF20
NEWS INSTAGRAM KANYE WEST TWITTER
Uložit Uložené

Slavný rapper se na Twitter vrací po dvou letech. K návratu mu pogratuloval i Elon Musk.

Instagram omezil účet Kanyemu Westovi. Rapper se tak vrátil po téměř dvou letech na Twitter. Informuje o tom CNN. Jeho návrat na sociální síť přivítal i Elon Musk. Instagram omezil účet slavnému rapperovi pro porušení pravidel komunity. Rapper měl na sociální síť přidávat antisemitské příspěvky, informuje Hollywood Reporter.

Doporučeno
Fresh Release: Brno dominuje. FNL Zone vydává desku, představujeme nováčky a povíme si, proč je na tom Praha blbě Fresh Release: Brno dominuje. FNL Zone vydává desku, představujeme nováčky a povíme si, proč je na tom Praha blbě 7. října 2022 9:30

Kanye West, který si nedávno změnil jméno na Ye, měl sdílet příspěvky „s rasistickým a antisemitským podtextem“. V jednom z příspěvků na Instagramu se mimo jiné objevil rapper v tričku White Lives Matter. Omezení účtu přišlo poté, co West sdílel úryvek konverzace s Seanem „Diddy“ Combsem, kterou Americký židovský výbor kritizoval jako protižidovskou.

Po dvou letech se tedy slavný rapper vrátil na Twitter s příspěvkem, ve kterém naráží na rok 2024. Jde předpokládat, že tím naráží na svou avizovanou prezidentskou kandidaturu, o které mluvil už před dvěma lety.

Ve staronovém prostředí Twitteru jej přivítal například Elon Musk. „Vítej zpět, příteli,“ napsal miliardář na sociální síť. Ye ale nevypadá, že by byl ze svého odchodu z Instagramu příliš nadšený. Hned v několika příspěvcích si na zablokování účtu stěžoval. „Kdo si myslíte, že vymyslel cancel culture?“ napsal v jednom z příspěvků.

V jiném si zase stěžoval, že jej z Instagramu „vykopl“ přímo Mark Zuckerberg. Na Twitteru zveřejnil svou fotku se zakladatelem společnosti Meta. „Jak jsi mě mohl vykopnout z Instagramu,“ napsal Ye s tím, že Zuckerberga považoval za kamaráda.

Jeho do soboty poslední příspěvek na Twitteru pochází z roku 2020. Ten se týkal prezidentských voleb.

Domů
Sdílet
Diskuse