Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
10. října 2022 8:43
Čas čtení 1:03

Putin vyzval k odplatě za Kerčský most. Z Kyjeva se ozývají mohutné výbuchy

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Putin vyzval k odplatě za Kerčský most. Z Kyjeva se ozývají mohutné výbuchy
Zdroj: TASR - Adam Schreck, AP

Den poté, co ruský prezident Vladimir Putin obvinil Ukrajinu z výbuchu Kerčského mostu, se Kyjevem ozývají mohutné výbuchy. Putin vyzval Rusko k odplatě.

Ruský prezident Vladimir Putin v neděli obvinil Ukrajinu z výbuchu klíčového mostu vedoucího na Krym a svou armádu vyzval k odplatě. Podle Telegraphu se v pondělí v ranních hodinách začaly Kyjevem ozývat mohutné výbuchy. Na hlavní město Ukrajiny útočí ruská armáda po mnoha měsících a podle zahraničních médií jsou nynější útoky mnohem centrálnější než ty v počátcích války, píše BBC.

10. října 2022 7:50 Čas čtení 1:06 Dnes je Světový den proti trestu smrti. Ročně jsou po celém světě uděleny tisíce těchto rozsudků Dnes je Světový den proti trestu smrti. Ročně jsou po celém světě uděleny tisíce těchto rozsudků

Stalo se tak jen den poté, co ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že za výbuch Kerčského mostu může Ukrajina, která tak spáchala teroristický útok. Putin vyzval Rusko k odplatě.

K výbuchům došlo kolem 8:15 hodin místního času, přičemž zhruba hodinu předtím se v ukrajinském hlavním městě rozezněly sirény pro letecký poplach. Podle kyjevského starosty Vitalije Klička došlo k explozím přímo v centru Kyjeva, ale také u několika vládních úřadů. Ruská armáda na hlavní město Ukrajiny útočí po mnoha měsících a podle zahraničních médií jsou nynější útoky mnohem centrálnější než ty v počátcích války.

V Moskvě dnes proběhne mimořádné zasedání bezpečnostní rady, která má projednat, jak Rusko na výbuch Kerčského mostu odpoví. 

Domů
Sdílet
Diskuse