Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Novosad
12. října 2022 11:10
Čas čtení 1:12

Německý politik z krajně pravicové AfD „tancoval“ na památníku obětem holocaustu. Ostuda, vzkázal mu izraelský velvyslanec

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Německý politik z krajně pravicové AfD „tancoval“ na památníku obětem holocaustu. Ostuda, vzkázal mu izraelský velvyslanec
Zdroj: Flickr/Elias Rovielo

Politik z krajně pravicové AfD se na památníku vyfotil po protestu v Berlíně.

Člen krajně pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD) „tancoval“ na památníku obětem holocaustu v Berlíně. Holger Winterstein na památník údajně vyskočil krátce po skončení protivládního protestu, který zorganizovala právě strana AfD.  

Winterstein se demonstrace osobně zúčastnil, ale cestou z protestu se zastavil u památníku, který se nachází přímo v centru Berlína nedaleko Braniborské brány. Na fotografii, kterou zavěsil na sociální sítě, pózuje na památníku se zvednutýma a roztaženýma rukama.

Německý politik se postavil na kamennou desku, která tvoří památník více než šesti milionům Židů zavražděných nacisty během holocaustu.

Izraelský velvyslanec v Německu Ron Prosor toto jednání okamžitě odsoudil. Prosor v úterý na Twitteru uvedl, že politik AfD Holger Winterstein udělal „ostudu sobě i své straně“.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

„Užijte si své ostudné minuty slávy, protože vaše jméno bude brzy zapomenuto,“ citoval izraelského velvyslance německý zpravodajský deník Der Spiegel. Prosor dodal, že na oběti holocaustu, jejichž památku připomíná berlínský památník, „se (naopak) nezapomene nikdy“.

Samotná strana uvedla, že proti Wintersteinovi podnikne kroky pro jeho „extrémně neuctivé chování“. Politická strana AfD je v Německu známá svými radikálními názory, pro které ji odborníci řadí mezi krajně pravicové politické síly. Kritizuje členství Německa v Evropské unii, stejně jako migrační politiku německé vlády.

Domů
Sdílet
Diskuse