Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
12. října 2022 v 16:53
Čas čtení 0:55

Provoz trati na Vsetínsku bude přerušen do středečního večera. Vlak se tam srazil s kamionem

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Provoz trati na Vsetínsku bude přerušen do středečního večera. Vlak se tam srazil s kamionem
Zdroj: HZS Zlínského kraje

Během nehody se zranilo pět osob.

Úterní srážka vlaku a nákladního automobilu na Vsetínsku si vyžádala zranění pěti lidí. Provoz trati mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm je momentálně přerušen. Oprava trati bude podle Českých drah trvat do středeční 20. hodiny. Informují o tom na svých stránkách.

Během úterního odpoledne došlo ke střetu mezi kamionem a vlakem. Řidič nákladního auta vjel na přejezd v době, kdy tudy projížděl vlak. Ten narazil do návěsu naloženého betonovou drtí.

Nehoda, hasiči, vlak
Zdroj: HZS Zlínského kraje

„Následkem střetu vlak vykolejil a kamion se převrátil na bok. Ve vlaku cestovalo celkem 12 osob včetně personálu. Pět lidí utrpělo zranění, se kterým byli převezeni do nemocnice. Dechové zkoušky na alkohol vyšly jak u řidiče, tak i strojvůdce negativní,“komentuje policejní mluvčí Milena Šabatová. Kriminalisté se momentálně zabývají okolnostmi vzniku nehody.

Opravy na trati momentálně stále probíhají a České dráhy očekávají, že budou pokračovat až do středečních osmi hodin večer. Provoz na dráze je pozastaven. V úseku Rožnov pod Radhoštěm – Valašské Meziříčí je zavedena náhradní autobusová doprava. Ta je ve městě Rožnov pod Radhoštěm umístěna na autobusovém nádraží u označníku Výstup.

Během úterka došlo také k nehodě mezi Nymburkem a Poříčany. Podle Českých drah je provoz trati již obnoven.

Domů
Sdílet
Diskuse