Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
12. října 2022 17:21
Čas čtení 0:43

Seznam Zprávy: O Hrad se bude ucházet Cyril Svoboda

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Bývalý ministr zahraničí již sbírá podpisy senátorů.

Podle zjištění serveru Seznam Zprávy se o Hrad bude pravděpodobně ucházet bývalý předseda KDU-ČSL a někdejší ministr zahraničí Cyril Svoboda. Senátoři momentálně údajně podepisují jeho kandidaturu. Serveru to potvrdilo několik zástupců horní komory Parlamentu. Samotný svoboda odmítl svou potenciální kandidaturu komentovat.

Na poslední schůzi Senátu ve starém složení má kolovat listina, která pošle někdejšího ministra zahraničí Cyrila Svobodu do klání o prezidentské křeslo. Novinářům ze serveru Seznam Zprávy to potvrdilo několik zákonodárců. K tomu, aby se voleb mohl zúčastnit, bude potřebovat alespoň deset senátorských podpisů.

Svoboda se zatím nevyjádřil

Jeho kandidaturu podepsalo několik zákonodárců nezávisle na sobě. Jedním z nich byl například Jan Horník (STAN), který v Senátu zastupuje Karlovy Vary a své funkční období končí. Samotný Svoboda se k situaci odmítl vyjádřit. Podle něj ještě není vhodná chvíle na to, aby ji jakkoliv komentoval.

Vedle Svobody se skrz horní komoru snaží na Hrad dostat také Pavel Fischer, který svou kandidaturu potvrdil na začátku října. Podobně by se mohl snažit o prezidentský post ucházet také Marek Hilšer. Podpisy občanů, kterých je potřeba 50 tisíc, momentálně sbírá například Petr Pavel nebo Danuše Nerudová.

Zpět
Sdílet
Diskuse