Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. října 2022 9:30
Čas čtení 4:41
Denisa Šútorová

7 věcí, které ti nesmí chybět v šatníku: baggy džíny, kožené sukně či barevné vesty. Povíme ti, jak je nosit i kde je koupit

7 věcí, které ti nesmí chybět v šatníku: baggy džíny, kožené sukně či barevné vesty. Povíme ti, jak je nosit i kde je koupit
Zdroj: Unsplash/Alyssa Strohmann
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Přečti si, kterých sedm věcí by na podzim 2022 nemělo chybět ve tvém šatníku a co nosí topmodelky, blogerky a naši oblíbení fashionisté doma i ve světě.

O podzimu se říká, že má dvě tváře — dokáže být stejně krásný jako i pochmurný. Ať už jsi milovník tohoto období, nebo ne, jedno je jasné. Kromě barevných stromů, babího léta střídajícího sychravé počasí, horkých šálků čaje a čokolády přichází období milovníků módy.


Vrstvení, teplé svetry, oversize kabáty a šály jsou oficiálně zde. To však rozhodně není všechno! Na letošním seznamu se ocitlo několik must–have modelů, které rozhodně musíš mít a my ti povíme, jak je zkombinovat. Přečti si, kterých sedm věcí by na podzim 2022 nemělo chybět ve tvém šatníku a co nosí topmodelky, blogerky a naši oblíbení fashionisté doma i ve světě.

V Refresheru ti pravidelně přinášíme různé módní články a inspirace outfitů ze zahraničí, ale i z českých a slovenských ulic. Více podobných článků o lokální módě najdeš v této sekci. Tvorbu kvalitních výstupů můžeš podpořit prostřednictvím klubu Refresher+ a všechny články si tak přečteš bez omezení.

1. Kožená bunda

Kvalitní a stylová kožená bunda dokáže působit jak minimalisticky, tak extravagantně. Zkombinovat ji můžeš v klasickém looku — s džíny, teniskami či martenskami, ale pozornost upoutáš i v případě elegantnějších šatů. Právě takový outfit zvolila i švédská blogerka Kenza Zouiten Subosic, která je známá tím, že ráda kombinuje elegantní prvky se sportovními a někdy rockovými doplňky.

kenzazouite, leatherjacket
Zdroj: Instagram/Kenza Zouiten

Jeden zářijový víkend upřednostnila poněkud sportovnější styling i čerstvá maminka Riri, která vyvětrala outfit od značky Dion Lee představený na newyorském fashion weeku. Na šedé minišaty hodila motorkářskou bundu s kapucí na zip a přidala k nim „nebezpečně“ sexy kozačky nad kolena. Motorkářská bunda s výraznou grafikou či prošíváním je jedním z největších trendů v této i příští sezóně. Ve svých kolekcích to potvrdily také značky Chloé, Diesel či Kenzo. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by DION LEE (@dionlee)

Refresher tipy na parádní koženou bundu najdeš v galerii níže.

zara, leatherjacketacnestudios, leatherjacketralphlaurenleatherjacket, simonerocha
Zobrazit galerii
(5)

2. Baggy džíny

Nejoblíbenější model v šatníku? Široké džíny! Na výsluní se dostaly v létě a pokračují i ​​na podzim. Přestože baggy střih džínů působí spíše streetově, můžeš ho kombinovat různými způsoby.


Dokonalou podzimní inspirací je právě Hailey Bieber, která má široké džíny jako jedno ze svých poznávacích znamení. Nedávno je sladila s dlouhým koženým kabátem a crop topem, jednoduchým drdolem a slunečními brýlemi, čímž celému looku přidala trochu dramatičnosti. 

dualipa, haileybieber, baggyjeans
Zdroj: Getty Images/Gotham, Getty Images/MEGA

Dua Lipa baggy džíny představila v elegantnějším outfitu, jelikož k nim zvolila luxusní lodičky s monogramem Gucci, koženou bundu a kabelku s hadím potiskem. Zapomenout však nemůžeme ani na nesmrtelnou kombinaci baggy džín a tenisek.

Doporučeno
Must have kousky pro tohle jaro. Co nesmí chybět ve tvém šatníku? Must have kousky pro tohle jaro. Co nesmí chybět ve tvém šatníku? 20. března 2024 13:00

Co se týče svrchního oděvu, džínovou bundu či bomber by ti určitě schválila i Kylie Jenner. Kreativitě se ovšem meze nekladou. Elegantní top, cropped top svetr, oversize mikina... s baggy džíny klidně zapomeň na pravidla.

Refresher tipy na stylové široké džíny najdeš v galerii níže.

bershka, baggyjeansmango, jeans,pinko, baggyjeansmaisonmargiela, baggyjeans
Zobrazit galerii
(5)
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 123143 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jestli máš ještě šanci s úzkými džínami.
  • Na který model „grandpa stylu“ nedají dopustit Kendall Jenner a Gigi Hadid.
  • Jak sladit koženou sukni.
  • Která známá Slovenka nám ukázala, jak nosit roláky.
Domů
Sdílet
Diskuse