Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
redakcia
13. října 2022 16:00
Čas čtení 0:46

Prohlášení Refresheru k vraždám v Bratislavě: Slušnost a tolerance musí převládnout

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Odsuzujeme násilí v každé formě.

Nenávist zabíjí. Ve středu 12. října 2022 byli v Bratislavě dva lidé zastřeleni zřejmě jen proto, že byli součástí LGBT+ komunity. Komunity, která je terčem výsměchu, která stále nemá stejná práva jako většina a o které se s nenávistí či nechutí vyjadřují dokonce i politici.


Věříme, že lidé všech národností, etnik, pohlaví a vyznání, i lidé s různou sexuální orientací a genderovou identitou jsou si rovni. Zaslouží si respekt a jejich lidská práva mají stejnou hodnotu jako práva většiny.


Je nepřijatelné, aby lidé umírali pro něco, co nemohli ovlivnit. Pro něco, co je nedělá lepšími ani horšími, co nemění jejich hodnotu a nedefinuje jejich celou osobnost. Sexuální orientace není otázkou volby. Sexuální orientace a genderová identita nejsou způsoby života, které lze změnit. LGBT+ lidé nemají proč měnit to, kým jsou. Láska je láska a tvá identita je tvá identita.


Slušnost a tolerance musí převládnout i v dobách, kdy dezinformace přímo ovlivňují nejen názory, ale i činy. LGBT+ lidé společnost neohrožují.

Ohrožují ji vrazi.

Vyjadřujeme upřímnou soustrast všem pozůstalým obětí středečního útoku. Refresher odsuzuje nenávistné projevy, které musí LGBT+ lidé snášet, a také projevy násilí konkrétního muže, které tentokrát stály dva mladé lidi život.

Domů
Sdílet
Diskuse