Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tereza Šnajdrová
14. října 2022 v 9:05
Čas čtení 0:45

V americké Severní Karolíně zemřelo při střelbě 5 lidí včetně policisty

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V americké Severní Karolíně zemřelo při střelbě 5 lidí včetně policisty
Zdroj: Unsplash/Kenny Eliason/volně k použití

Podezřelého zadrželi jen pár hodin po spáchání činu.

Ve čtvrtek kolem páté hodiny odpolední otřásla americkou Severní Karolínou střelba. Ve městě Raleigh zastřelil pachatel pět lidí včetně policisty mimo službu. Nejméně dva další lidé jsou zraněni, jeden z nich je v ohrožení života. Policie dopadla útočníka jen pár hodin po incidentu, informují CNN a The Guardian

14. října 2022 v 7:44 Čas čtení 0:44 Ukrajinská armáda postoupila k Chersonu, Rusko evakuuje civilisty Ukrajinská armáda postoupila k Chersonu, Rusko evakuuje civilisty

V pozdním odpoledni se městem Raleigh v Severní Karolíně ozvala střelba. Útočník zastřelil pět osob včetně policisty mimo službu. Nejméně další dva lidé byli se zraněním převezeni do nemocnice, přičemž jeden z nich je v ohrožení života.

„Dnes v noci k nám dorazil teror. Noční můra každé komunity dorazila do Raleigh. Jedná se o nesmyslný, děsivý a zuřivý násilný čin, který byl spáchán,“ uvedl na tiskové konferenci guvernér Roy Cooper. „Pro město Raleigh je to smutný a tragický den. Všichni se musíme spojit a podpořit ty, kteří utrpěli strašnou ztrátu. Ztrátu milované osoby. Musíme toto nesmyslné násilí v Americe zastavit,“ doplnila jeho slova starostka města Mary-Ann Baldwin. 

Policie po pachateli ihned vyhlásila pátrání a občanům doporučila, ať neopouští své domovy. Kolem desáté hodiny pak pachatele zadržela a vzala jej do vazby. Podezřelým má být běloch v náctiletém věku, uvádí zahraniční média.

Domů
Sdílet
Diskuse